maanantai 2. kesäkuuta 2014

MINTTU-KOOKOSPALLEROT


Olen metsästellyt tuollaista creamed coconut -pakettia jo varmaan kuukauden päivät.. Isoista supermarketeista ei löytynyt ja Ruohonjuurestakin oli loppu. Yksi päivä Punnitse&Säästä-liikkeessä sellainen osui hyllystä silmään, juuri kun sitä vähiten osasin odottaa, jes! Syy metsästykseen oli eräs hauskannäköinen resepti (White chocolate & coconut mint tryffles), jota halusin testata.

Creamed coconut on siis hieman eri asia kuin kookoskerma (vaikka sillä nimellä esim. Ruohonjuuri sitä kutsukin). Tämä ensin mainittu on hieman kuin kookostiivistettä tai puristettua kookosmassaa. Tahna on huoneenlämmössä pehmeää ja kovettuu kylmässä. Maku on voimakkaan kookoksinen. Kun tahnaan sekoittaa lämmintä vettä, se muuttuu vähän niinkuin kookoskermaksi/maidoksi. Esim. thaikkukeittiössä sitä käytetään paljon ihan normaalissa ruoanlaitossa.


No mutta takaisin tryffeleihin, näissä kaikissa on siis sama piparminttuinen ja kookoksinen maku, ulkonäkö vaan vähän vaihtelee. Perusmuoto on tuon vaalea pallo, vihreä on värjätty spirulinalla + kurkumalla, ja ruskea on pyöritelty kaakaojauheessa. Omista palloistani tuli kyllä vähän muotopuolia, ja mielestäni valmistus (tai pyörittely) oli hieman sottaista, mutta maku oli aika kiva. Tein alkuperäisestä ohjeesta puolet.

Minttu-kookospallot (n. 15 palloa)

100 g creamed coconut (eli puolet paketista)
n. 1 rkl kaakaovoita
1-2 rkl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
muutama tippa piparminttuöljyä (ei esanssia)
pieni ripaus suolaa

valinnaisesti koristeluun: spirulinaa, kurkumaa ja raakakaakaojauhetta

Kaavi puolet kookostahnapaketista pieneen kulhoon. Huoneenlämpöisenä sen pitäisi olla valmiiksi tarpeeksi pehmeää, muussa tapauksessa lämmitä (muovi)pakkausta hieman esim. kuuman vesihanan alla.

Kaakaovoin mitan (1 kukkurainen rkl) otin siis niistä kiinteässä muodossa olevista pikku papanoista. Sulata voi vesihauteessa. Sekoita kookostahnan kanssa. Jos seos tuntuu liian jähmeältä sekaan voi laittaa 1-2 tl kiehuvaa vettä.

Mausta hunajalla, piparmintulla ja suolalla. Maistele makeus ja minttuisuusaste kohdilleen.

Jos teet erivärisiä palloja, lusikoi toiseen astiaan n.1/3 massasta ja värjää se vihreäksi. Laita molemmat astiat jääkaappiin jähmettymään n. puoleksi tunniksi. Tsekkaa välillä ettei seos pääse jähmettymään liian kovaksi!

Pyörittele jähmeästä massasta pieniä palloja, ja kierittele halutessa puolet vaaleista palloista kaakaojauheessa. Säilytä jääkaapissa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig