perjantai 6. kesäkuuta 2014

ONGELMALLINEN KOOKOS-MAAPÄHKINÄVOI-MOUSSE


Ajatustasolla hyvä idea, toteutus ei ehkä kuitenkaan ollut ihan odotuksia vastaava..? Kokeilin tehdä Minimalist Bakerissa näkemääni moussea ja siellä jääkaapissa se nyt istuu, ihan hyvää mutta ei varsinaisesti tee mieli kauhoa sitä kauhakaupalla naamaan. Kokeilin myöhemmin vielä sekoittaa joukkoon vähän kaakaojauhetta, mutta ei se siitä hirveästi parantunut. Mutta luulen että suklaassa kuitenkin piilee avain, jotenkin tämän yhdistäminen (raaka)suklaaseen olisi varmasti tosi hyvää! Pitäisi vielä keksiä miten. :)

Kookos-maapähkinävoi-mousse

1 tölkki kookosmaitoa (tai puolet)
maapähkinävoita
hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 

Laita kookosmaitopurkki edellisenä iltana jääkaappiin. 

Avaa tölkki ja kaavi jähmettynyttä kookosmaitoa astiaan. Kookosmaidoissa on muuten eroja, valitse sellainen jossa on mahdollisimman korkea kookospähkinän hedelmälihaprosentti. Taisin käyttää n.puolet tölkistä ja laittaa loput säästöön myöhempää kokkailua varten. 

En katsonut tarkkaan paljonko laitoin maapähkinävoita, mutta muutaman ruokalusikallisen nyt ainakin. Sama koskee hunajaa (teelusikallisia, ei ruokalusikallisia). Sekoita vatkaimella nopeasti kuohkeaksi. Moussen voi laittaa vielä hetkeksi jääkaappiin viilenemään. Syö sellaisenaan tai..minkä kanssa?


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig