torstai 8. toukokuuta 2014

RUOKAKASSIT NETISTÄRakastan tilailla asioita netistä. Tilaushetken ja paketin saamisen välillä menee usein kuitenkin sen verran aikaa, että välillä pääsee unohtumaan mitä tulikaan tilattua. Sitten kun paketti viimein tulee niin se on melkein niinkuin joulu joka kerta. :) Sama koskee näköjään ruoan tilaamista netistä, jotenkin paljon jännempää saada se ruokakassi jonkun muun tuomana kuin kantaa itse kotiin.

Tein Kauppahalli24:n kanssa pienen yhteistyökokeilun, jossa tilasin muutaman kerran ruokaa kotiin ilman kuljetusmaksua. Aiemmin olen kokeillut tilata Tuoretorilta, joka on muuten tosi suositeltava, mutta valikoima siellä on aika rajallinen. Kauppahalli24 vastaa taas enemmän tavallisen marketin valikoimaa, jossa on lisänä pientuottajien tuotteita.

Olen tehnyt nyt pari tilausta, pääosin sekalainen valikoima erilaisia kasviksia, marjoja ja maitotuotteita. Lisäksi tilasin toisella kerralla luomunaudan sisäpaistia ja jauhelihaa, ja toisella nieriää ja lämminsavulohta. Laatu näissä oli mielestäni oikein hyvä. Lisäksi olen ollut hyvin tyytyväinen yrtteihin ja salaatteihin, puskat on kunnon kokoisia eikä mitään kitukasvuisia rimpuloita. Muutoinkin kaikissa kasviksissa on laatu ollut tosi hyvää, ei kolhiintuneita tai nahistuneita osia, kaikki on pakattu siististi jne. Hinnat ovat mielestäni myös kilpailukykyiset.


Aluksi laajan valikoiman läpikahlaamiseen kannattaa varata aikaa. Huomaa että useimpia tuotteita voi ostaa pieniäkin määriä, esim. 300 g kalaa. Lopullinen pakattu määrä voi hieman poiketa tuosta mutta ei yleensä sataa grammaa enempää, laskutus tapahtuu sitten toteutuneen painon mukaan. Toki joidenkin tuotteiden kohdalla on vaikea arvioida määrää, esimerkiksi 1 kappale (= 200 g) inkiväärtä tarkoitti että minulla on nyt about loppuvuoden inkiväärit kaapissa. ;) Toimituspäivät ovat ti-pe, ja tilauksen ja toimituksen välillä on aina yksi arkipäivä. Eli jos tilaat vielä tänään toimitus tulee perjantaina, ja loppuviikosta tehty tilaus tulee tiistaina. Tällä hetkellä toimitus on vaan Uudenmaan alueelle.

Lukijaetuna Kauppahalli24 tarjoaa yhden ilmaisen kotiinkuljetuksen koodilla: KH24B104. Tilauksella ei siis ole minimiostomäärää. Toki kannattaa ensin hyödyntää Kauppahalli24:n ensikertalaisen ilmaisen kotiinkuljetuksen etu (minimiostos 50€) ja sen jälkeen tilata koodilla, niin saat kaksi ilmaista kuljetusta. :) Koodi on voimassa kolme viikkoa tästä postauksesta. (Huom. koodia käyttämällä en minä saa mitään royalteja.) 

Jatkanko Kauppahalli24:n käyttämistä jatkossa? Vaikka olen ollut palveluun todella tyytyväinen niin todennäköisesti en. Kuljetuskustannukset (n. 7-10€) ovat kuitenkin sen verran suolaiset, että pienen ruokakunnan pitäisi tilata tyyliin parin viikon ruoat kerralla että siinä olisi jotain järkeä. Toki näin autottoman näkökulmasta on ihan luksusta että jääkaappi on täpötäynnä ruokaa, ilman että tarvitsee raahata painavia kasseja pitkin kaupunkia. Eli elämääni jäi nyt kyllä kotiovelle saapuvan ruokalähetin kokoinen aukko..
Listasin tähän vielä muita verkkoruokakauppoja jos kiinnostaa vertailla:

• Jo mainittu Tuoretori: keskisuuri valikoima, luomu- ja lähiruokaa. Löytyy myös erikoisuuksia kuten luomukukkoa. 

• Samantyylisiä kuin Tuoretori: Raakatori ja Svarfvarsin luomutilan nettikauppa.
• S-Ryhmän Foodie. Laaja valikoima mutta ei taida olla kotimaisia pientuottajia ollenkaan. 
• Kauppa-auto netissä ruoka.net.
• Tällä hetkellä pelkkiä lihoja (myös riistaa) Kotitila.
• Valmiita ruokakassipalveluita resepteineen on ainakin Anton & Antonilla ja Middagilla (näitä on varmaan enemmänkin).
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig