sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

VILJATTOMAT ROUSKUVAT SUKLAAKEKSIT


Käsittämättömän voimakas suklaakeksien himo tuli yks päivä jostain takavasemmalta. Keksejä. Tänne. NYT! Onneksi pitkällä to-do (tai to-cook) -listallani oli eräs testaamaton ohje odottelemassa sopivaa hetkeä.

Valmiista kekseistä tuli yllättäen aika rukiisia, en ole aiemmin käyttänyt mantelijauhoja leivonnassa joten en tiedä onko tämä normaalia käyttäytymistä. Tosin makeutusta laitoin aika hillitysti eli sekin saattaa vaikuttaa asiaan. Kyllä nämä makeanhimoonkin siis menevät, mutta toimivat sen lisäksi hyvin myös välipalasta, koska ovat tosiaan aika täyttä tavaraa. Itsekään en jaksanut syödä koko pellillistä kerralla vaan nämä kestivät jopa viisi (okei neljä) päivää. :)

Viljattomat suklaakeksit (n. 20 kpl)

250 g mantelijauhoja
85 g (luomu)voita
100 g pehmeitä taateleita (eli n. 9 kpl)
100 g tummaa, sokeritonta suklaata 
muutama rkl hunajaa, tai enemmän
pieni ripaus suolaa

Sulata voi varovasti ja laita se hetkeksi sivuun jäähtymään. Palottele suklaa pieniksi paloiksi. Suklaa voi olla esim. xylitolilla tai stevialla makeutettua, jos täysin makeuttamaton tuntuu liian tujulta. Kaada jauhot, jäähtynyt voi ja taatelit kulhoon ja muusaa esim. sauvasekoittimella sekaisin. Koneellisen avun pointtina on lähinnä saada taatelit sekoitettua tasaisesti massaan. Lisää hunaja ja suola, ja maistele sopiva makeusaste. Ota huomioon että uunissa makeus saattaa hieman laimentua. Kääntele lopuksi suklaapalat sekaan, ja nostele massasta lusikalla leivinpaperin päälle kekoja. Taputtele keot keksinmuotoon (massasta on voi olla vähän vaikea saada täydellisen pyöreitä keksejä). Paista 180-asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä pintaansa. Nosta keksit pelliltä pois hetkeksi jäähtymään, pienen viilentymisen jälkeen niiden pitäisi olla mukavan rapeita.


Ohje Hemsley & Hemsley.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig