sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

VAIHTELUA AAMIAISEEN: UUNIMUNAT SIENIPEDISSÄ


Välillä aamiaispöydän iänikuiset omeletit ja munakokkelit käyvät vähän kyllästyttämään. Löysin hauskannäköinen ohjeen joka tarjoilee tutut raaka-aineet vähän erikoisemmassa muodossa. Tee näitä kun haluat tehdä vaikutuksen vaikkapa viikonloppuaamiaisella (arkiaamuisin harvemmin on aikaa millekään uunitteluille, käytän sen ajan mieluummin nukkumiseen). Ohjeeseen tulee parmankinkkua, mutta jos haluat tehdä vegeversion niin sen voi varmaan jättää poiskin. Tosin laita silloin enemmän suolaa.

Uunimunat

(luomu)munia
portobellosieniä, niin isoja kuin löydät + tsekkaa että lakki on ehjä
parmankinkkua
pieni määrä suolaa
pippuria
valinnainen: jotain yrttiä (esim. ruohosipulia)

Katkaise sieniltä jalat ja kaavi heltat pois. Taittele parmankinkusta peti kananmunille. Pekonikin saattaa käydä hätätapauksessa, tosin en ole aivan varman miten rasvaisempi ja paksumpi lihaviipale käyttäytyy tässä. Asettele sienet paistoastiaan ja riko jokaiseen sienikuppiin kananmuna varovasti. Ripottele päälle mausteet ja mahdolliset yrtit (itse unohdin yrttivaiheen ja muistin vasta kun munat olivat jo kypsiä). Siirrä astia edelleen hyvin varovasti uuniin, ja paista 190-asteessa n. 20-30 minuuttia vähän riippuen siitä miten kypsistä munista tykkäät. Varo kuitenkin etteivät munat pääse menemään ylikypsiksi, eli joku puoli tuntia alkaa olla aika maksimi paistoaika. Nauti mehevän sienen, rapean kinkun ja pehmeän kananmunan erinomaisesta liitosta.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Ah, tämä näyttää niin hyvältä! Uudet aamiaisreseptit on aina innostavia, tämäkin mennee testaukseen jossain vaiheessa (vaikka munakokkeli onkin ikilemppari ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munakokkelissa on kyllä se hyvä puoli että sitä ei oikein voi mokata :)

   Poista
 2. Olen tehnyt aamupalaksi "uunimunakkaita" kahvikupeissa, mutta sieni onkin oivallinen astia ja vielä jonkun makuinenkin, ensiviikonloppuna testaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötävät astiat on ihan parasta siinäkin mielessä että tulee vähemmän tiskiä! ;)

   Poista
 3. Mahtava aamiaismunaidea! Portobello-sienet ovat niin herkullisia, mutta enpä ole ennen tajunnut sujauttaa niiden hattuun aamiaismunia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen oikeastaan vasta nyt herännyt noiden portobellojen monipuolisuuteen, sitten kun vielä lähikaupastakin saisi noita niin olis aamiais-asiat aika hyvin :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig