perjantai 3. tammikuuta 2014

PALJON KAIKKEA ELI AVOKADO-MACADAMIA-KIIVI-GRANAATTIOMENA -SALAATTI


Hyvää alkanutta vuotta!

Tammikuun lopussa häämöttävän Aasianreissun (tästä lisää myöhemmin) innoittamana halusin tehdä jotain eksoottisen kauniista dragonfruitista eli pitahayasta. Kivan näköisen reseptin löydyttyä marssin siis marketin hevi-osastolle ja laitoin hedelmän vaa'alle. Tuijotin hetken hintalappua ja laitoin hedelmän vähin äänin takaisin hyllylle. Kuusi euroa ja risat yhdestä (pienestä) hedelmästä! Joo ei. Taidan suosiolla odottaa sinne Aasiaan asti.

No en halunnut kokonaan luopua suunnitelmasta, vaan googlettelin mikä olisi pitahayaa lähin samantyyppinen hedelmä. Vastaus on kiivi. Kyseisessä hedelmässä on kyllä sellainen ongelma, että isommissa määrissä se rikkoo suulakeni.. siis vaikka olisi kunnolla kypsääkin. Tosin aina näin ei käy, hämmentävää. No ostin sen kuitenkin kerta oli paljon halvempaa heh.

Kiivi ja sesongin ykköshedelmä granaattiomena (toinen granuomppusalaatti-ohje) saivat seurakseen vähän ruokaisampia ja rasvaisempia kavereita, eli makadamiapähkinöitä ja avokadoa. Kerrankin tuli tehtyä salaatti ilman juustoa. :)

Sekalainen salaatti

vihreää valinnaista lehteä
kiiviä
macadamiapähkinöitä (naturel)
granaattiomenaa
avokadoa

peruskastike:
oliiviöljyä
sitruunanmehua
hunajaa (vegaanit jotain muuta)
(omenaviinietikkaa)
suolaa + pippuria

Kuori, pilko, vispaa ja kasaa.


SHARE:

4 kommenttia

  1. No jopas on kauniin näköinen salaatti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi granaattiomenansiemenet kaunistais kyl melkein minkä vaan :)

      Poista
  2. Hei, löysin vasta blogisi, täällä on ihan älyttömästi reseptejä, joita gluteenia välttelevänä maitoallergikkona tahdon heti kokeilla! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Maidottomat ohjeet löytyy parhaiten paleo ja vegaani (ja raakaruoka) tägien alta ja viljatontahan täällä on kaikki :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig