tiistai 17. joulukuuta 2013

RAAKASUKLAISET PIKKUJOULUT

Työpaikallamme on näköjään syntynyt jo kaksi vuotta kestänyt perinne, jossa pikkujoulujen teemaan liittyy jotenkin oleellisesti suklaa. Viime vuonna ohjelmassa oli suklaa- ja viinitasting, ja tänä vuonna siirryttiin astetta hifimmälle tasolle, eli valmistimme suklaan itse. Ehkäpä ens vuonna teemme sitten retken plantaasille keräämään omat kaakaopavut. ;)

Raakasuklaaguru Jaakko Halmetoja lupautui ystävällisesti vetämään meille pienimuotoisen workshopin, eli ensin vähän suklaan (kaakaon) taustoja ja sitten itse asiaan. Mukana Jaakolla oli erittäin kattava määrä erilaisia mausteita ja muita härpäkkeitä, millä oman suklaan makua sai vapaasti improvisoiden säätää. Hyvä nyrkkisääntö raakasuklaan tekemiseen on laittaa 1 osaa sulaa kaakaovoita ja 1 osaa erilaisia jauheita (raakakaakaojauhe + mausteet + makeutus). Hyvä koostumus on melko juokseva muttei täysin nestemäinen.

Itse yritin tehdä vähän jouluisempaa, piparinmakuista suklaata, ja sekoitin mukaan mm. kanelia, neilikkaa, kardemummaa ja inkivääriä. Suklaista tuli ihan hyviä, mutta ehkä hieman pippurisen makuisia jostain syystä (?). Myönnän että useimpien työkavereiden tekeleet olivat paremman makuisia. Ja itsehän en siis ollut edes ensikertalainen..


Juomana oli itsetehtyä glögiä, joka puolisalaisen reseptin toimarimme oli kalastellut Hyvinvointikauppa Pürin Smoothie-barin henkilökunnalta. Pohja tehtiin luomupunaviiniin ja sekaan hautumaan kasa mausteita (kuvassa yllä, siitä vaan arvailemaan mikä on mitäkin). Oli erittäin hyvää, varsinkin kun en noista tavallisista glögeistä niiden ällömakeuden takia juurikaan perusta.

Ja nyt jos mietitte että minkälaisten terveyshippien kanssa teen töitä niin voin kertoa että työporukkamme koostuu itseäni lukuunottamatta raavaista miehistä. Onneksi porukasta löytyy jopa itseäni kovempia ruokahifistelijöitä ^_^
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig