maanantai 9. joulukuuta 2013

JUUSTOISET KUKKAKAALIFRITTERIT


Rasvaatihkuvat fritterit (mitä nää on suomeksi..?) sopivat hyvin pikkujoulukauden dagen efter -sapuskaksi. Lättyset ovat tuhdin täyttäviä, sopivan suolaisia ja noh.. rasvaisia. Ainoa keventävä aspekti on tuo kukkakaali, mutta kun sekaan laittaa tarpeeksi juustoa niin keveys unohtuu saman tien. Mikä olikin tarkoitus. :)

Kukkakaalifritterit  (n. 10 kpl)

1 pienehkö kukkakaali
50 g raejuustoa
100 g parmesaania (raastettuna)
2 (luomu)munaa
pieni ripaus muskottipähkinää
halutessa: suolaa
voita

Leikkaa kukkakaali paloiksi ja höyrystä/keitä kunnes se on hieman pehmentynyt. Muusaa kukkakaali perunanuijalla tai vastaavalla pieneksi muruksi, ja sekoita loppujen ainesten kanssa tasaiseksi.

Sulata voi pannulla keskilämmöllä, ja nostele taikinasta lusikalla sopivankokoisia annoksia (1-2 rkl/fritteri), ja taputtele ne hieman litteiksi. Paistele kiekkojen koosta riippuen n. 3 minuuttia kunnes fritteri on toiselta puolelta hieman ruskistunut, käännä varovasti ympäri ja paista toiselta puolelta vielä pari minuuttia. Laita pannulle lisää voita aina paistoerien välissä.

Frittereiden kanssa voi tarjoilla esim. turkkilaista jogurttia sellaisenaan tai tsatsikin muodossa.

Resepti hieman muokattuna A Tasty Lovestory.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Mahtava postaus ja mahtava blogi! Hienoa löytää taas yksi uusi mielenkiintoinen blogi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Sun blogissa on muuten aivan mielettömän hienot kuvat! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig