sunnuntai 10. marraskuuta 2013

RUOKAISA SALAATTI PAAHDETUISTA PAPRIKOISTA


Onnea kaikille uusille ja vanhoille isille! Omani ei valitettavasti ole enää keskuudessamme, mutta elää lämpimissä muistoissa. No kuitenkin, nyt ei siis tule mitään isäinpäiväkakkureseptiä vaan käytännöllisempi tapaus – maukas ja helppo, tällä-saat-vatsasi-takuulla-täyteen -salaatti.

Olen nyt innostunut paahtamaan kaikenlaista, uuni puksuttaa (kirjaimellisesti, se on niin vanha) melkein päivittäin. Paahdettu kukkakaali (ohjeita mm. tässä ja tässä) on vakkari, mutta vanha suosikki paahdettu paprika on jäänyt vähän unohduksiin. Täysin syyttä sanoisin! Lämpöhoitoa saaneesta paprikasta katoaa se pieni hapokkuus ja tilalle tulee pehmeän makeat aromit.

Samalla mukaan voi kätevästi laittaa paahtumaan muutakin, tein toisen version tästä salaatista johon paahdoin paprikan lisäksi kourallisen puolitettuja kirsikkatomaatteja, tosi hyvää sekin.

Paprika-linssi-feta -salaatti (2:lle)

3-4 paprikaa
purkki esim. punaisia linssejä (tai n. 2 dl kuivia)
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 200g lampaan/vuohenmaitofetaa
tuoretta oreganoa tai esim. timjamia tai lehtipersiljaa

öljyä
suolaa, pippuria
hunajaa
sitruunanmehua

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Siivuta paprikat, laita paistoastiaan ja ripottele päälle vähän öljyä, suolaa ja oman fiiliksen mukaan muita mausteita (esim. chiliä). Sekoittele ja laita paahtumaan n. 30 minuutiksi, kunnes paprikat ovat kunnolla pehmentyneet.

Keitä linssit tai jos käytät valmiita niin huutele ne. Pilko tomaatit vähän pienemmiksi, sekoita paprikoiden, linssien, murustellun fetan ja tuoreyrttien kanssa.

Vispaa kastikeainekset (kastiketta ei tarvitse kovin paljon kun öljyä on jo paprikoissa ja tomaateissa) ja ripottele salaatin päälle.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Paahdettu paprika löytää tiensä usein omiinkin salaatteihini. Siitä tulee ihanan ruokaisa fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä tuntuu itselleni uppoavan paahdettuna melkein mikä vaan :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig