perjantai 15. marraskuuta 2013

HALLOUMI-OMENASALAATTI


Kontrastien salaatti: rapean rouskuvaa omenaa, porkkanaa ja retiisiä, pehmeän suolaista halloumia, sekä miedontulista kastiketta. Testasin paria eri omenalaatua ja huomasin että sellainen vihreä Granny Smith on vähän turhan hapokas tässä seurassa, suosittelen ennemmin jotain vähän makeampaa omppua (esim. Royal Gala).

Halloumi-omenasalaatti (2:lle)

2 omenaa (luomua jos mahdollista)
1 paketti halloumia
vihreitä lehtiä (itselläni oli rukolaa, pinaattia ja punamangoldia, mutta esim. joku romaine kävisi hyvin myös)
retiisiä
porkkanaa
pekaani- tai saksanpähkinöitä

3 rkl oliivilöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1-2 tl dijonia 
1-2 rkl hunajaa
suolaa, pippuria
ripaus chilijauhetta

Pese omenat ja viipaloin ne niin ohuesti kuin saat. Kuoret voi jättää tai poistaa, yleensä pyrin ostamaan luomuomppuja ja syön ne kuorineen, mutta en usko että terveyteni kärsii vakavasti jos toisinaan syön myös ei-luomukuoria. Siemenkotaa ei tarvitse erikseen poistaa koska siemenet on helppo nyppiä pois ohuista omenaviipaleista. Viipaleet voi vielä puolittaa niin ne on helpompi syödä.

Siivuta retiisi. Vuole kuorimaveitsellä porkkanasta siivuja. Murskaa pähkinät kevyesti ja paahda pikaisesti kuumalla pannulla.

Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kunnes pinta ruskistuu.

Vispaa kastikeainekset sekaisin. Yhdistä salaattiainekset ja sirottele kastiketta päälle.


Ohje Meat Free Monday -kirjasta.
SHARE:

6 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää! Yritän syödä enemmän kasvisuokia ja vähemmän lihaa ja on kiva saada inspiraatioita tällaisista resepteistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritän yleensä katsoa että kasvisruoissani on edes jonkin verran proteiinia, toisin kuin usein esim. useissa ravintoloissa.. Halloumihan on muutenkin koostumukseltaan tuollainen napakka, vähän kuin kanaa haukkais ;)

      Poista
  2. Hei, lisäsin sinut blogini haasteeseen, joten jos aikaa ja kiinnostusta riittää, käy ihmeessä katsomassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, en ole varma ehdinkö vastaamaan mutta täällä aiempia haaste-postaus, ehkä sieltä löytyy vastauksia myös sinun kysymyksiisi :) http://syotava.blogspot.fi/2013/05/q-eli-kysymyksia-ja-vastauksia.html

      Poista
  3. Ai mitä herkkua, pähkinät kruunavat kokonaisuuden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään taitaa mennä melkeinpä automaattisesti kaikkiin salaatteihin pähkinöitä ja/tai siemeniä, annos ei tunnu valmiilta ilman. Ja kannattaa nähdä paahtamisen vaiva! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig