maanantai 21. lokakuuta 2013

THE GREAT VILJATON PITSA OF AWESOME


Tein jokin aika sitten viljattomia minipizzoja, joissa vehnäpohjan korvasi kukkakaalista, juustosta ja kananmunasta tehty taikina. Pizza oli hyvää, mutta pohjat jäivät ehkä vähän turhan pehmeiksi ultimaalisen kokemuksen saavuttamiseen.

Myöhemmin näin muutaman kukkakaalipizzan ohjeen, joissa oli muuten samat stepit, mutta lisäksi kukkakaalista puristettiin nesteet pois ennen taikinaksi sekoittamista. Tämä kiinnosti sen verran että kokeilin tehdä pitsaa uudestaan, mutta tällä kertaa puristin kaalimurun mahdollisimman kuivaksi. Tein lisäksi pizzasta vain yhden ison kiekon. Ja behold, pitsasta tuli ihan älyttömän onnistunut! Paistoin pohjan reilusti tummaksi (mustuneet kohdat eivät varsinaisesti maistunut palaneelle vaan lähinnä ruskistuneelle juustolle) ja siitä tuli osittain jopa vähän rapea. Olen melko varma että jos pitsaa syöttäisi jollekin kertomatta raaka-aineista sen enempää, menisi pohja täysin läpi peruspitsapohjasta!

Täytteeksi laitoin about samat kuin viimeksi, eli tomaattia, mozzarellaa&parmesaania ja basilikaa. Kastikkeeksi laitoin diy ketsuppia aurinkokuivatuista tomaateista (puolet ohjeesta), mikä sopi muuten kokonaisuuteen todella hyvin, suosittelen!

Eli upgreidattu versio viljattomasta pizzasta: seuraa tätä ohjetta, ja kun olet surauttanut kukkakaalit muruksi, purista niistä ylimääräiset nesteet pois. Parhaiten tämä onnistuu varmaan jonkinlaisen harson/ohuen keittiöliinan avulla, itse käytin useamman kerran taitettuja talouspapereita (ei niin kauhean kätevää). Taikinasta voi tehdä edelleen useita pikkupizzoja tai yhden ison. Pohja kannattaa taputella aika ohueksi. Nyt kun taikina on vähän kuivempaa, paistoaikakin on todennäköisesti hieman lyhyempi, eli n. 15 minuuttia. Täytteet päälle ja kokonaisuus grillivastusten alle n. viideksi minuutiksi. Oowsom!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig