sunnuntai 13. lokakuuta 2013

KOOKOS-MUNAKOKKELITänään oli tarkoituksena valmistaa jotain sieniruokaa (oletuksena suppilovahveroista), mutta suunnitelma meni sikäli vähän pieleen että metsässä ei ollutkaan yhtään sieniä. :( Taidettiin olla vähän liian myöhään liikenteessä.. Tai sitten ne olivat kaikki piilossa jossain lehtien alla. No ensi vuonna sitten uusi yritys.

Julkaisen sen sijaan jutun aamupalastani. Teen usein viikonloppuisin aamiaiseksi munaruokia ja munakokkeli on helppojen ja nopeiden aamujen vakkari. Eräs aamu laitoin kokeeksi kokkelin sekaan pienen määrän kookoskermaa koska tavallinen kerma oli loppu, ja sehän sopi sinne todella hyvin! Vielä kun käyttää öljynä kookosöljyä niin saa erittäinkin kookoksisen lopputuloksen.

Kookos-munakokkeli (1 annos)

3 luomumunaa
n. 1 tl kookoöljyä
1-2 rkl kookoskermaa
suolaa

Lämmitä miedolla lämmöllä öljyä pannulla. Vispaa munat sekaisin ja mausta suolalla. Kaada seos pannulle ja sekoittele koko ajan. Huom. pannu ei saa olla liian kuuma, muuten kokkelista tulee kuivaa. Kun massa alkaa selkeästi jähmettyä, levyn voi laittaa pois päältä. Sekoittele kookoskerma joukkoon siinä vaiheessa kun kokkeli on viittä vaille valmista.  Annoksen päälle voi ripotella parit kookoslastut tekstuuriksi.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig