tiistai 17. syyskuuta 2013

RAIKAS VIETNAMILAINEN SALAATTI

En tiedä miksi ihmiset noin keskimäärin eivät tykkää Gwyneth Paltrowsta tai näin olen ymmärtänyt. Ei tyyppi ainakaan itseäni ärsytä mitenkään erityisesti. Ehkä ihmisiä risoo liiallinen ns. täydellisyys tai (kuviteltu?) holier-than-thou -asenne, kun haluttaisiin nähdä sitä niin sanottua aitoutta, rosoa ja virheitä.. Gwynnie syömässä pikaruokalan hampurilaista, koska se sitten jotenkin lieventää syyllisyyttä siitä omasta hampparista. Ehkä.

En ole hankkinut Gwynethin ruokakirjoja, koska luin että niissä on enemmän kuvia kyseisestä leidistä (olkoon miten viehättävä tahansa) kuin ruoasta, ja ohjeet ovat välillä turhankin itsestäänselviä (tyyliin miten keität munan). En tiedä pitääkö tämä paikkansa, mutta onneksi Gwynethin verkko-inkarnaatiosta eli Goopista löytyy ohjeita ihan ilmaiseksikin. Tämä vietnamilainen salaatti oli ainakin tosi tosi hyvää (muokkasin ohjetta vähäsen).


Vietnamilainen salaatti (2 isoa annosta)

1 kiinankaali
2 porkkanaa
1/2 kurkku
reilu kourallinen:
basilikaa
korianteria
vahvaa minttua
n. 1 dl paahdettuja maapähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
jättikatkarapuja tai esim. tofua

lisäksi: pak choita jos löydät sitä jostain
ja tuoretta chiliä oman maun mukaan

Kastike

1 ison limen mehu
1 rkl riisi/valkoviinietikkaa tai vastaavaa
2 tl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl tamarindia
1 rkl seesamöljyä
1-2 rkl hunajaa
1 tl chilijauhetta
1 pieni punasipuli silputtuna

Leikkaa porkkanat ja kurkku pieniksi siivuiksi (julienne). Pilko kiinankaali ja tuoreyrtit.
Paahda pähkinät, hiero kuoret pois ja murskaa pienemmäksi. Jos käytät katkarapuja, paista ne nopeasti molemmilta puolilta ja anna hetken jäähtyä. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista kastike vispaamalla ainekset sekaisin. Maista ja säädä makuja oman harkinnan mukaan. Ei varmaan haittaa jos ihan kaikkia raaka-aineita ei löydy, kunhan kastikkeeseen tulee yhdistelmä kirpeää, makeaa, suolaista ja tulista.

Sekoita kastike salaattiin.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig