tiistai 6. elokuuta 2013

SILKKINEN SUKLAAKAKKU (PURETTUNA OSIIN)


Näppäränä tyttönä onnistuin viikonloppuna kompuroimaan nilkkani mäsäksi, juuri sopivasti muutaman päivän ennen Flowta.. Jalassa on nyt sitten kiva laskettelumonon näköinen tukijuttu seuraavat pari kuukautta jee. Viime päivät olen herkutellut siis lähinnä panacodilla, mutta viikonlopulta jäi muutamat kuvat, joten laitetaan ne ulos tässä välissä, kunnes pysyn pystyssä sen verran että pystyn tekemään jotain ruokaakin.

Viikonloppuna oli siis tarkoitus tehdä viljatonta ja sokeritonta suklaakakkua, eräänlainen mudcake siis, mutta tein jonkinlaisen laskuvirhearvion raaka-aineiden määrän ja vuoan suhteen ja kakusta tuli n. 2 cm korkea. :D Loppujen lopuksi mursin siitä vain tälläisiä konvehtimaisia palasia, jotka toki maistuivat ihan hyvälle.

Kakun koostumus on aika pehmeän täyteläistä, vähän niinkuin tryffeliä, ja maku on aika vahva joten tätä ei tarvitse (tai pysty) syödä kerralla paljon.

Tein ohjeesta siis n.1/4 osaa, mutta kirjoitan tähän alkuperäisen ohjeen, ehkä sillä tulee vähän salonkikelpoisempi lopputulos. Alkuperäinen ohje Swiss Paleo-blogista, jossa myös vähän kauniimpia kuvia kakusta. :)


Silkkinen suklaakakku

500 g tummaa suklaata (itse käytin Plamilin 72% suklaata, joka on maketutettu xylitolilla)
n. 2,5 dl kookosöljyä
n. 1 dl hunajaa
pieni ripaus suolaa 
6 kananmunaa

Laita uuni lämpenemään 135-asteeseen.

Sulata paloiteltu suklaa joko vesihauteessa tai erittäin matalalla lämmöllä mikrossa. Sekoita joukkoon sula kookosöljy, hunaja ja suola. Lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vispaten (joko käsin tai sähkövatkaimella). Koostumuksen pitäisi muuttua selkeästi paksummaksi.

Voitele halkaisijaltaan n. 22 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan. Nyt tulee jännä kohta, kakku piti nimittäin paistaa vesihauteessa. Itselleni tämä oli ihan uusi juttu, mutta vesihaude liittyy ilmeisesti tuohon kakun koostumukseen eli estetään siitä tulemasta liian kuivaa. Kiedoin kakkuvuoan pohjalle ja ympärille vähän foliota ettei vesi tule läpi, laitoin isomman astian pohjalle pari senttiä vettä, ja kakkuvuoan sen sisälle.

Kakkua paistetaan matalassa lämmössä n. 50 minuuttia, siten että se jää keskeltä vielä hieman kosteaksi.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä n. tunnin ja laita sen jälkeen pakkaseen pariksi tunniksi tai jääkaappiin yön yli ennenkuin irrotat sen vuoasta. Koristeluun sopii hyvin esim. tuoreet vadelmat tai muut marjat (jotka itse unohdin ostaa).
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig