torstai 25. heinäkuuta 2013

RAAKAKAKKUKAHVILA

Lomat on nyt lusittu, ja kuten etukäteen pelkäsin niin viimeisin viikko menikin sitten villasukat jalassa.. jaa mikä kesä. Nyt tietysti tilanne näyttää jo huomattavasti paremmalta, mikäs sen mukavampaa kuin istua hellepäivät toimistolla.. No ei siitä sen enempää, keskitytään positiivisiin asioihin - kuten kakkuihin!


Katajannokalla sijaitseva Johan&Nyströmin kahvila on ollut pystyssä jo aika päivät, mutta vasta nyt havahduin että sieltähän saa raakakakkujakin. Ja millaisia kakkuja! Valikoimaa on reilusti ja yhdistelmät kuulostavat toinen toistaan herkullisemmilta. Tarjolla oli ainakin valkosuklaa-aprikoosia, mustikkaa, tyrniä, kaura-kookosta, puolukkaa ja snickersiä. Itse valkkasin tällä kertaa mukaan palan vadelma-lakritsia.


Kakun ulkonäkö kärsi vähän matkalla mutta tärkein eli maku oli siis ihan mahtava. Erityisesti tuo pinnalla oleva lakritsakastike oli superrrherkullista. En tiedä tarkempia raaka-aineita, mutta pohjassa oli ainakin (hassel?)pähkinärouhetta ja mahdollisesti kuivattua karpaloa, täytteessä maistui vadelma ja kookos ja kuorrute siis sitä taianomaista lakritsasoosia. Hintaa kakkupalalle tuli 6e, mikä on ihan kohtuullinen ottaen huomioon laadukkaat raaka-aineet.

Kakut ovat My name is Cake-nimisen yhden naisen yrityksen käsialaa. Johan&Nyström järjestää muuten My name is Caken kanssa yhteistyössä myös raakabrunsseja mikä houkuttelisi kovasti. Ja kahvila on muutenkin tosi ihana ja viihtyisä, menkää ihmeessä käymään! Sai sieltä siis kahviakin ja muita perinteisempiä kahvilatuotteita. :)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Oi oi, kakku vaikuttaa herkulta matkasta kärsineenäkin. Aivan mahtava kakkukahvila! Olisin aivan varmasti kanta-asiakas jos sielläpäin asustelisin.

  VastaaPoista
 2. Kahvila on kyllä hieman syrjässä suhteessa omiin päivittäisiin reitteihini, mutta kyllä näiden kakkujen takia kannattaa tehdä pieni retki kauempaakin (tosin ei välttämättä eri kaupungista ;)

  VastaaPoista
 3. Paikassa pyörii kai toisenkin tehtailijan jotain leivonnaisia (tyrnijotain?), mutta My name is Caken käsialaa on suurin osa. 6 euroa on mielestäni aina kirpaiseva hinta, mutta jos suhteuttaa mitä Helsingin kahvilatarjonnassa on ja sitten taas pienyrityksen raakasafkaa - menisin tänne any time. Raaka-aineista en tiedä, oletan niiden maun perusteella olevan hyvät ja paikan laaduntarkkailun tietäen, mutta missään ei sanota onko ne luomua tms? Mutta maun perusteella, kuten sanoin, hyvää. Olen kakuntekijän sattumalta nähnyt kahvilassa käydessäni, vaikutti vielä kovin mukavalta, kun esitteli leivonnaisten sisältöä. MniC tekemää raakabrunssia kannattaa käydä myös testaamassa! Kirjoitin siitä pienen arvostelun myös oman blogini puolelle :)

  VastaaPoista
 4. Joo itsekin kaipaisin vähän enemmän infoa noista kakuista ja niiden raaka-aineista.. Kuus euroa ei ole paha hinta kun useimmissa keskustan kahviloissa ihan perus vehnä&sokerikakkupalat maksaa saman verran. Toivottavasti sitä raakabrunssia järjestetään vielä myöhemminkin syksyllä niin ehtisin käydä testaamassa! :)

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig