tiistai 2. heinäkuuta 2013

KOOKOS-APPELSIINI MEHUJÄÄT


Olen haaveillut tälläisistä itsetehdyistä ice popseista jo koko kevään, mutta muotteja ei sitten löytynytkään ihan sormia napsauttamalla. Kiersin tiimarit ja clasut ja mitänäitäon mutta ei onnea. Ikeasta löytyi sitten viimein nämä muoviläpyskät, aika rumathan noi on mutta ajavat asiansa.

Kaikista näyttävimpiä mehujätskejä saisi käyttämällä pilkottuja hedelmiä, mutta halusin kokeilla koostumusta ilman sattumia. Toisekseen en myöskään halunnut tosi hileistä mehujäätä, siis sellaista mistä imetään ensin mehut pois ja jäljelle jää pelkkä mauton jääkuutio.

Päädyin lopulta kokeilemaan kookoskermasta ja appelsiinimehusta tehtyä versiota ja se onnistuikin tosi hyvin, vaikka ulkonäkö jäikin aika pelkistetyksi. Käytin mehuna puolet Tropicanoa ja puolet itsepuristettua aplaria, mutta ens kerralla mukaan voisi melkeinpä heittää sekaan vähän appelsiinimehutiivistettäkin että saa enemmän makua. Nyt näistä tuli selkeästi enemmän kookoksisia.

Nesteiden määrä riippuu ihan muottien koosta, mutta ohjeessa on kuuden keskikokoisen mehujätskin verran.

Kookos-appelsiini mehujäät

2,5 dl kookoskermaa 
2,5 dl appelsiinituoremehua 
(pieni loraus appelsiinimehutiivistettä)
n. 1 tl vaniljajauhetta


Aloitin tällä viikolla loman ja lähden kohta Kroatian suunnalle vähän kiertelemään hoodseja, ja sen jälkeen kiertelen vähän tätä koto-Suomeakin, joten blogiin tulee arviolta muutaman viikon pituinen kesätauko.

Muistakaa nauttikaa auringosta! :)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Raastamalla appelsiininkuorta "mehujäätaikinaan" voisi myös saada lisättyä tuota appelsiinin makua! Ja pirteitä oransseja pilkkuja :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä ehdotus :) Tosin voi olla että jäätyneenä kuortenhippusten koostumus ei ole miellyttävin..jos siis ei tykkää sattumista.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig