maanantai 20. toukokuuta 2013

RAVINTOLAPÄIVÄN SATOA

Alunperin oli tarkoitus laittaa viime lauantain Ravintolapäivänä oma paleo-henkinen ravintola pystyyn, mutta aikatauluongelmat blablaymsjne -> ei ravintolaa.

Kävin sitten syömässä muiden ruokia. Ei huono homma sekään.

Ensimmäisenä kohteena oli Elävän Ravinnon Yhdistyksen Raakabaari, jossa maistoin villiyrtti-salaattia, siemenkräkkeriä maa-artisokka"juustolla" ja palan After Eight -raakakakkua. Kräkkeri oli maukas, kakku loistava, mutta raa'at nokkosenlehdet salaatissa eivät ehkä olleet niin hyvä veto..ainakaan jos ei tykkää polttavasta tunteesta kitalaessa (minä en). Mutta tuosta kakusta haaveilen edelleen, nam.


Seuraavaksi kävin tuttavani Soylent-baarissa, jossa tarjoiltiin kolmenlaisia smootheja. Ideana on siis valmistaa juoma, jolla voi korvata aterian (tai vaikka kaikki ateriat), ja joka sisältää kaikki tarvittavat mineraalit, vitamiinit ja ravintoaineet tiiviissä paketissa. Idean isä on amerikkalainen Rob Rhinehart, joka on elänyt pelkällä Soylent-juomalla jo kolme kuukautta ja hyvin näyttää menevän. Lisää voi lukea tyypin blogista ja erityisesti postauksesta How I Stopped Eating Food.

Suomen poikien versio juomasta ei ole täysin sama, mutta idea on. Juoma oli ihan hyvänmakuista, mutta itse en lähtisi korvaamaan aterioita kyseisellä drinkillä kun satun tykkäämään ruoan mausta ja vaihtelusta. :) Mutta ajatustasolla kiinnostavaa ravinnon optimoinnin, ajankäytön tehostamisen ja toisaalta myös jätteiden minimoimisen näkökulmasta.

Eteenpäin.. Kampin kohdalla nappasimme japanilaisesta kojusta kasviscurrya ja pari pikkuvartaat, ihan jees mutta ei mitään ihmeellistä.

Parissa paikassa oli ruoat jo loppu tai paikka mennyt kiinni, mutta Koffinpuistosta löytyi vielä grillimesta, jossa vedimme setin Black Angus -pihviä ja coleslawta. Syön harvoin lihaa, mutta silloin kun syön niin saa luvan olla laatukamaa ja nyt oli kyllä ihan mahtava annos. Juuri sopivalla kypsyysasteella valmistettua mureaa biiffiä, pieni häivähdys savunmakua ja päällä rouheita paloja merisuolaa. Loistopäätös kierrokselle!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Näyttääpä tuo kakku herkulliselta, aiai!

  VastaaPoista
 2. Olis kyllä kiva kokeilla itsekin, mutta unohdin kysyä reseptiä. Veikkaan että tuohon tulee sitä irish mossia ainakin, josta mulla on vain epäonnistuneita kokemuksia.. ;)

  VastaaPoista
 3. Moipsis,

  Tosi mukava blogi sulla.
  Olin itse unohtanu koko ravintolapäivän ja lähdin sit kaupungille ja ihmettelin kuinka se on aivan täynnä jotain pikku kahviloita, kunnes muistin että no AIVAN.
  Ois ollu ihana vähän itsekin kierrellä ja katsella. Toi Soylent -juttu kuulostaa aika hauskalta idealta. Vois kokeilla jonkun viikon ehkä, mutta en itsekään pystyis täysin elämään pelkällä smoothiella. Rakastan ruoan tekstuuria.

  Kiitos kivasta postauksesta, liityin lukijaksesi :)

  Terkuin,
  Inna

  kirsikanmarjoja.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kiitos Inna mukavasta kommentista! Vähän kyllä heräsi himo laittaa kuitenkin se omakin ravintolapäivä-kioski pystyyn, oli viime vuonna sen verran mukava kokemus.. ehkäpä elokuussa sitten (mutta en lupaa mitään :) !

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig