keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

PARSA JA KAVERIT

Kevään ekat parsat bongattu kaupan hyllyltä! Eli todistettavasti ainakaan Italiassa (näiden parsojen lähtömaa) ei sada enää lunta, onnekkaat.

Toinen bongaus liittyi possunlihaan, jota ostan kotiin ehkä pari kertaa vuodessa ja nyt oli sellainen hetki. Ihan aidosti savustettu luomupalvi maistuu kyllä niin eri tavaralle kuin sellainen vakuumipakattu savuaromilla täytetty lärpäke.

Näitä yhdistämällä syntyi siis rapea parsa-salaatti, tai lisuke, tai mikä onkaan. Annoksesta riittää yhdelle sellaisenaan tai kahdelle lisukkeena. Alkuperäinen resepti Food52-sivulta.


Parsajuttu 

1 nippu parsaa
n. 100 g saunapalvea, savukylkeä tai vastaavaa, pekonikin varmaan käy
1 rkl voita
3-4 kevätsipulia 
2 valkosipulinkynttä
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 rkl paahdettuja siemeniä (pinja+kurpitsa)
nippu lehtipersiljaa
suolaa, pippuria

Paahda aluksi siemeniä hetki kuumalla pannulla ja laita sivuun.

Leikkaa kinkku sopivankokoisiksi palasiksi. Paahda keskilämmöllä kunnes pinta alkaa rapeutua.

Lisää pannulle voita, pilkotut sipulit ja parsat. Paistele (edelleen keskilämmöllä) reilu 5 minuuttia. Huom. tuoretta vihreää parsaa ei siis tarvitse erikseen kuoria tai esikypsentää, mutta leikkaa toki pois pätkä puisevaa tyveä.

Lisää raastettu sitruunankuori (suosittelen tosiaan luomua kun on kuoresta kysymys), silputtu lehtipersilja ja siemenet. Sekoita kaikki keskenään, poista pannu levyltä, tarkista suola (lisää tarvittaessa) ja rouhaise päälle hieman pippuria.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig