keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

PAAHDETTUA KUKKAKAALIA, LINSSEJÄ JA FETAA

Taas tulee kukkisohje. Kukkakaali on ainakin tällä hetkellä omassa keittiössäni erittäin tuttu vieras. Tykkään siitä paahdettuna, höyrytettynä tai ihan vain sellaisenaan raakana esim. tsatsikiin dipattuna. Paahtaminen on ehkä suosikki.

Linssejä tulee käytettyä aika harvoin, joten oli mukava saada niitäkin lautaselle. Oikaisin vähän ja ostin valmiiksi keitettynä (niitä Go Greenin pikkupöniköitä).

Ja vuohen/lampaanmaitofeta nyt sopii about kaikkeen.


Kukkakaali-linssi-fetasalaatti (2 annosta)

1 iso kukkakaali
1-2 desiä linssejä (käytin punaisia)
sopiva palanen fetajuustoa
siemeniä (pinjan, kurpitsan)

öljyä
lime/pala sitruunaa
hunajaa
mausteita (jeeraa, chiliä, pippuria, suolaa)
valkosipulinkynsi
tuoretta korianteria tai esim. lehtipersiljaa

Pilko kukkakaali sopiviksi suupaloiksi ja sekoita joukkoon reilusti öljyä ja mausteita. Paahda 200-asteessa n. puoli tuntia, sekoittele välillä.

Jos käytät kuivalinssejä, keitä ja huuhtele ne ohjeen mukaan. Jos käytät valmiita, lue hetki vaikka jotain lehteä tai järjestele maustekaappia.

Tee salaatinkastike: vispaa sekaisin pari rkl öljyä, n. yhden limen mehu, suolaa, pippuria, hunajaa ja murskattu valkosipuli niin, että kastike on sopivan kirpeä, mutta samalla hieman makea. En laskenut tarkkoja määriä, mutta hunajaa meni arviolta 1 ruokalusikallinen. Valkosipuli tuo kastikkeeseen vähän potkua mutta sen voi myös jättää pois.

Paahda siemenille nopeasti aavistuksen tummentunut pinta. Sekoita keskenään paahdetut kukkakaalit, linssit, silputut tuoreyrtit, siemenet ja kastike. Murustele sekaan fetajuustopalasia. Syö salaatti kun se on vielä lämmin.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig