tiistai 19. helmikuuta 2013

MITÄ SÖIN TÄNÄÄN

Joku linkkasi feisbuukissa Nyt-liitteen jutun otsikolla "Epäonnistu rohkeasti, ruokabloggaaja!" Juttu liittyi Liemessä-blogin haasteeseen, jossa kuvattaisiin yhden päivän syömiset kaunistelematta ja ruokaa sen kummemmin stailaamatta. Innostuin tästä ja otin kuvat. Huomasin tietty vasta sen jälkeen että haaste oli käynnissä jo viime vuoden lokakuussa, mutta mitäs pienistä..

Kuvasin ensin sunnuntain ruoat, mutta ne eivät varsinaisesti kuvaa ruokailutottumuksiani erityisen hyvin, sillä junailin viikonlopuksi äidin (jääkaapin) luokse. Joten otin sitten vertailun vuoksi vielä maanantaina kuvat.


Viikonloppuisin syön yleensä aamupalan ja lounaan vähän niinkuin samalla suunavauksella, koska tykkään nukkua myöhään ja harvoin muutenkaan olen nälkäinen ennen n. klo 11sta. Eli aamulounaaksi söin tomaatti-omeletin ja pari kupillista kookos-appelsiiniteetä. Päivälliseksi oli uunitettuja perunalohkoja, lihapullia tomaattikastikkeessa (äidin itsetekemä ketsuppi on ihan loistavaa!) ja sivusalde. Tämä on varmaan aika klassinen suomalainen ruokalautanen, ja just sellainen mitä en oikeastaan itse koskaan tee. :)

Toinen juttu mitä en oikeastaan juuri ikinä tee (ja harvoin syön) on jälkiruoka. Äidin luota löytyy kuitenkin sellainen hieno jäänne 90-luvulta kuin jäätelökone, ja sillä saa kyllä kieltämättä ihan älyttömän hyvää jäätelöä, joten huristelimme kasaan vähän mansikka-mustikkajäätelöä ja päälle kastikkeeksi mansikkasosetta. Välipaloina päivän mittaan söin kuivattuja omenaviipaleita (talosta löytyy myös kuivuri. Ja leipäkone. Ja kaikki maailman muutkin kodinkoneet). Iltapalaksi meni vielä maitorahkaa hedelmillä mutta sen unohdin kuvata.


Ok sitten takaisin arkeen. Työaamuina en myöskään yleensä syö ihmeempää aamupalaa, jonkun hedelmän (tällä kertaa omenan, välillä banaanin tai isommassa nälässä avokadon) ja kupin teetä. Olen haalinut työpisteelle aikamoisen tee-kokoelman, näköjään 11 eri laatikollista. Ei lopu ainakaan kesken. Niinä aamuina kun silmät ei meinaa pysyä auki, haen takeawayna kupin cappuccinoa, vaikka en oikeastaan pidä kahvista.

Lounaan syön yleensä ulkona, työpaikka on Kampissa joten valikoimaa on onneksi reilusti. Tosin ehkä vähän turhan nepsku-thaikku-kiinalaispainotteista. Maanantaina käytiin testaamassa entisen Martan tiloihin avattu Krog Madame, ja paikka on kyllä kaivattu lisä Kampin lounastarjontaan. Tosi monipuolinen alkusalaattipöytä (mm. itsetehtyä hummusta, tsatsikia, marinoituja kasviksia, hedelmiä) ja lounasvalikoimassa on hyvin huomioitu kasvissyöjät. Söin pääruoaksi kiinnostavalta kuullostavan jutun nimeltä pähkinämureke (ja kasviskompottia) ja oli kyllä oikein hyvää.

Illallisen syön yleensä aika myöhään (kahdeksan jälkeen), välillä ulkona mutta viime aikoina yhä enemmän itse valmistettuna. Söin tällä kertaa yksin, joten en panostanut kummempia, lautasella paistettua kuhaa, kesäkurpitsaa ja kukkakaalista tehty muusi lehtipersiljasilpulla. Oma perusillalliseni on yleensä juuri kala + pari kasvista tai vaihtoehtoisesti salaatti johon voi tulla mitä vaan. Loppuillasta tuli vielä nälkä joten tein pikagranolaa (pannulla nopeasti paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä, ja kuivattuja karpaloita ja aprikooseja) turkkilaisen jogurtin kaveriksi. Jogurtti + jotain (pähkinää/hedelmää/marjoja) on aika tyypillinen meikäläisen välipala.

Olispa muuten kätevää jos voisi päivittäin pitää tälläistä visuaalista ruokapäiväkirjaa, mutta noiden kuvien kanssa manuaalisesti tuhraamiseen menee ihan liikaa aikaa.. Tässä olis nyt uudelle mobiiliappsille tilausta! Naps vaan kuva ja se menee automaattisesti päivän kollaasiin, ja sitten palvelu voisi vielä laskea siitä kuvasta ruoan ravintoarvot jne..
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiva haaste ja niitä kiertää blogeissa muutenkin useamman kuukauden ajan, joten et ole yhtään myöhässä :) Tuo on kyllä totta että kuvaaminen vaatii aikaa, joten olisi hyvä olla jonkinnäköinen sovellus :)

    VastaaPoista
  2. Jatkokehittelisin sovellusta vielä niin, että ruoan tunnistamisen jälkeen se lajittelisi ja analysoisi ne esim. viikkotasolla, ja samalla voisi seurata tuleeko syötyä tarpeeksi vitamiinia x. Ja sovellus voisi vaikka huomattaa että nyt on jäänyt tämän viikon rautalevelit miinukselle, syöpäs vähän pinaattia. Jos 3D-printteri on jo tätä päivää niin miksei tämäkin. :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig