torstai 20. joulukuuta 2012

RUUSUKAALI-AVOKADO-LINSSISALAATTI

Ostin piiitkästä aikaa Glorian Ruoka&Viini -lehden. Julkaisussa on mielestäni sellainen vika, että yleensä jokaisessa numerossa on vain yksi ohje jota haluan/jaksan kokeilla – useimmat reseptit vaikuttavat liian konstikkailta tai raaka-aineet ongelmallisilta (esim. liikaa lihareseptejä). Ruokakuvat ovat kyllä tosi kauniita, niistä iso peukku.

Tällä kertaa ruokahalun herätti ohje salaatista johon tulee ruusukaalia ja linssejä. Linssit jes, ruusukaali jes, uudet tavat syödä niitä yhdessä jes.

(Ohjeeseen kuuluisi myös kevätsipulia mutta unohdin ostaa sitä. No ilmankin pärjää.)



Ruusukaali-avokado-linssisalaatti (2:lle)

2 desiä linssejä (käytin belugalinssejä)
6 dl kasvislientä
400 g ruusukaalia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
pari rkl rouhittuja pähkinöitä (käytin pekaanipähkinöitä)
1 avokado

Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunanmehua
1 tl balsamicoa
1 tl hunajaa (vegaanit muuta makeutusta)
suolaa, pippuria

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, n. 20 minuuttia.
Kuori ruusukaalista uloin kerros lehtiä pois ja leikkaa kova kanta irti. Ohjeessa käskettiin leikata kaalit superohuiksi viipaleiksi, mielestäni riittää jos yhden kaalin leikkaa n. neljään viipaleeseen.

Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoittele sipulit, ruusukaalit ja 3 ruokalusikallista öljyä keskenään ja levitä uuninpellille. Paista viitisen minuuttia, sekoita hyvin ja paista toiset viisi minuuttia. Katso ettei ruusukaalit pääse ruskistumaan, mutta toisaalta paista tarpeeksi kauan että eivät jää raaoiksi. Mausta kaalit suolalla ja pippurilla.

Paahda ruusukaalin jälkeen uunissa vielä pähkinöitä n. 5 minuuttia. Kiertoilmauunilla tämän voi tietysti tehdä yhtä aikaa kaalin kanssa.

Kuori ja viipaloi avokado. Ripottele päälle hieman suolaa. Avokadon ei muuten kannata olla ihan jääkaappikylmä, maistuu muuten vähän hassulta muiden lämpimien ainesten kanssa.

Tee kastike. Valuta linssit ja kumoa lautaselle. Lusikoi päälle ruusukaalit ja avokadot. Lisää kastike ja sekoittele vähän. Ripottele lopuksi päälle pähkinät.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig