torstai 27. joulukuuta 2012

GRANOLA – ARJEN LUKSUSTA



Jos joulusta jäi pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä yli, niin tässä oiva tapa rakentaa niistä astetta fiinimpi aamupala tai välipala. Ja mikseipä muutenkin.

Granola jos mikä on sellainen ruokalaji, joka on loputtomasti muunneltavissa ja kannattaa muutenkin valmistaa täysin omien mieltymysten mukaan. Itse esimerkiksi en niin hirveästi välitä perinteisestä myslistä, joten laitoin tähänkin hyvin vähän kaurahiutaleita.

Granola (3-4:lle)

n. 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
n. 1 dl pähkinäsekoitusta (manteli, hassel, cashew, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
n. 0,5 dl siemensekoitusta (pellavan-, pinjan- ja auringonkukansiemeniä)
pieni kourallinen kuivattuja hedelmiä ja marjoja (aprikooseja ja karpaloita)
3-5 rkl öljyä 
3-5 rkl (pehmeää) hunajaa
1 rkl kanelia

Levitä kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Ripottele sekaan kaneli. Sekoittele joukkoon öljyä ja hunajaa, kunnes kaikki ainekset ovat saaneet ohuen öljy- ja hunajapinnan. Paahda 175-asteessa n. 20 minuttia, sekoittele välillä. Pilko kuivahedelmät paloiksi ja lisää ne hieman jäähtyneeseen seokseen. Tarjoile turkkilaisen jogurtin kanssa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig