keskiviikko 14. elokuuta 2019

DIY KONDENSOITU KOOKOSMAITO


Jossain vaiheessa kondensoitua kookosmaitoa ei tahtonut löytyä juuri mistään, erikoiskaupoistakin se saattoi olla usein loppu. Nyt sitä saa hieman tavallisemmistakin kaupoista parinkin eri merkin voimin, mutta tiesitkö että sitä on todella helppoa tehdä myös itse. Keittelin maidon kokoon hieman paksummasta kookoskermasta, ja kondensoitunut lopputulos syntyi todella nopeasti, noin vartissa. Kookoksen tilalla voi käyttää hyvin myös muita kasvijuomia, esim rasvaista kauramaitoa. Käytin makeuttajana kookossokeria, jolloin makuun tulee entistä enemmän karamellimaisuutta.

Kondensoitu kookosmaito sopii erinomaisesti esim. näihin vegaanisiin toffeekarkkeihin, joita kuvien jäätelöidenkin päälle ripottelin.

Tarkoitukseni oli tosiaan jakaa myös vegaanisen jäätelön resepti, sillä olen nähnyt paljon jäätelöohjeita joissa helppotekoinen jäätelö syntyy yksinkertaisimmillaan yhdistämällä kondensoitua kookosmaitoa ja jotain kasvipohjaista kermavaahtoa. Omaan makuuni tästä jäätelöstä tuli kuitenkin aivan liian tuhtia, joten en laita reseptiä jakoon vaikka kuvatkin tuli otettua. Menköön tämä vaikka lomaltapaluun piikkiin, ihan ei ole vielä keittiötaidot täydessä terässä. :D Jäätelön koostumus tosin oli ihanan kermainen ja silkkinen, joten ehkä reseptiä voisi kokeilla vielä jatkokehitellä.. mikäli jäätelökelit vielä jatkuvat (sovitaan että ne jatkuvat!).

Tässä kuitenkin tämä hyvin yksinkertainen kondensoidun kookosmaidon ohje, it's a keeper.

Kondensoitu kookosmaito

2,5 dl kookoskermaa
1 dl kookossokeria (tai muuta sokeria)
pieni ripaus suolaa

Sekoita ainekset kattilassa ja anna poreilla matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia aina välillä sekoitellen. Anna jäähtyä täysin viileäksi ennen käyttöä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig