maanantai 9. syyskuuta 2019

RAPEAT TOFUNUGETIT (GLUTEENITON)


Otin tähän kesäloman jälkeen näköjään myös pienen alkusyksyloman blogin suhteen, mutta nyt ollaan takaisin linjoilla ja oletettavasti sisältöä alkaa tulemaan taas hieman reippaampaan tahtiin.

Syksyn reseptiikka lähtee käyntiin näillä tofunugeteilla, jotka on superherkullisia eli kunnolla rapeita ja rasvaisia! Parasta tässä reseptissä maun lisäksi on se, että tofua ei tarvitse kuivata etukäteen ollenkaan, ja jos ostaa vielä valmiiksi marinoitua tofua niin nugettien valmistamiseen menee noin vartti.

Kokeilin valmistaa nugetit myös uunissa, mutta tällöin ne jäävät aivan liian kuiviksi, joten ultimaalisen makuelämyksen takaamiseksi suosittelen öljyssä paistamista. Uppopaistaminen ei kuitenkaan ole tarpeellista vaan sellainen kevyt pintapaisto riittää.

Nugetteja voi dippailla oman maun mukaan esimerkiksi srirachamajoneesiin tai ketsuppiin, slurps!

Gluteenittomat tofunugetit

1 paketti (marinoitua) tofua
1 dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

1/2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja tai kaurahiutaleita*
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 rkl (kookos)sokeria
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 savupaprikajauhetta
1/4 tl chilijauhetta

öljyä paistamiseen

*Kaurajauhoja voi valmistaa itse ajamalla kaurahiutaleita blenderissä hienoksi jauhoksi.

Sekoita kaurajauho ja muut mausteet (laita maissi/perunatärkkelys erikseen omaan astiaan). Riivi tofusta pienempiä paloja. Pyörittele tofupalat ensin maissi/perunatärkkelyksessä ja sen jälkeen kaura-mausteseoksessa.

Laita pannulle pari rkl öljyä ja paista nugetteja keskilämmöllä 1–2 minuuttia per puoli. Nugetit pitää todennäköisesti paistaa kahdessa erässä. Pyyhi pannu paistojen välillä ettei nugeteista irronneet maustehiput ala käryämään. Nosta nugetit talouspaperin päälle hetkeksi jäähtymään ja tarjoile lämpimänä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig