lauantai 6. heinäkuuta 2019

VIHREÄ VARHAISKAALISALAATTI AVOKADOMOUSSELLA (V, GF)


Varhaiskaalia kannattaa syödä nyt vielä niin paljon kuin ehtii, se on ihanan rapeaa ja raikkaan, jopa hieman makean makuista. Sama koskee tietysti herneitä. Harmi kun näiden kahden suosikkivihreäni sesonki on niin lyhyt, mutta ehkä niitä arvostaakin sitten enemmän kun saa syödä vain yhtenä hetkenä vuodessa.

Yksi suosikkikastikkeistani kaalin kanssa on kermainen avokadomousse. Toinen suosikkini on tämä viime kesänä postattu jogurttia ja tuorejuustoa sisältävä viiden minuutin lisukesalaatti. Vihreään ja raikkaaseen kesäsalaattiin ei hirveästi tarvitse muuta kasvisten lisäksi kuin hieman tuoreyrttejä. Jos haluat tehdä salaatista ruokaisamman, siihen voi hyvin lisätä esimerkiksi fetaa.

Pikanttina lisänä marinoin punasipulia ja retiisiä etukäteen, marinadi kannattaa laittaa tekeytymään oikeastaan jo edellisenä päivänä. Jos sinulla ei ole tähän aikaan niin voihan ne tietty syödä sellaisenaankin ilman marinointia. Jos lähden marinointihommiin, samalla vaivalla voi tietty marinoida isommankin satsin kasviksia, retiisin ja sipulin lisäksi esim. kurkkua, kukkakaalia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa.


Varhaiskaalisalaatti

varhaiskaalia
tuoreherneitä
kurkkua
yrttejä kuten minttua tai basilikaa

Marinoidut kasvikset
retiisiä
punasipulia

1 tl omenaviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl neutraalinmakuista oliiviöljyä
1/4 tl nestemäistä makeutusta
ripaus suolaa

Avokadomousse
1 avokado
reilu kourallinen basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl siemeniä (pinjan tai esim. auringonkukan)
reilu rouhaisu suolaa
tarvittaessa tilkka vettä

Valmista marinoidut kasvikset: leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Vispaa marinadin ainekset sekaisin. Sekoita marinadi huolellisesti kasvisten sekaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli. Sekoittele kasviksia välillä (tai jos laitat ne kannelliseen purkkiin, käännä purkki välillä toisinpäin).

Valmista mousse: sekoita moussen ainekset esim. monitoimikoneessa niin sileäksi kuin saat, pienet sattumat eivät haittaa. Jos massa tuntuu liian jähmeältä, lisää hieman vettä. Sekoita kastike pienemmäksi leikatun varhaiskaalin kanssa. 

Kokoa salaatti yhdistämällä varhaiskaali-avokadomousse, herneet, kurkku, yrtit ja marinoidut kasvikset. Syö heti tuoreeltaan.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig