keskiviikko 10. heinäkuuta 2019
MODERNI KREIKKALAINEN ELI TOMAATTISALAATTI FETAMOUSSELLA
Melkeinpä kaikki taitavat olla parhaillaan lomailemassa. Itse vietin suuren osan lomasta jo kesäkuun puolella (loput säästän myöhempään) ja on tavallaan hassu fiilis olla suurin osa heinäkuusta Helsingissä, kun yleensä olen ollut kaupungissa tähän aikaan vuodesta vain hyvin lyhyesti. Mutta onpahan nyt ainakin hyvin aikaa kokkailla, varsinkin kun eletään parhaillaan kaupan heviosaston kulta-aikaa. Ja varsinkin tomaattien kulta-aikaa.
Itse en hirveästi tomaatteja talvella edes syö (paitsi esim. uunissa paahdettuna tai sitten säilykkeinä), mutta nyt niitä kannattaa vedellä kaksin käsin kun ovat oikeasti kypsiä ja täynnä makua. Esimerkiksi klassista, ihanaa kreikkalaista salaattia ei oikein kannata muulloin kuin kesällä edes valmistaa.
Oma kreikkalainen salaattini on jonkinlainen moderni tulkinta annoksesta. Elementit ovat paikoillaan, mutta feta on surautettu mousseksi ja kasvikset ovat käyneet pikaisessa etikkamarinadikylvyssä. Heitinpä mukaan myös hieman kirsikoita, sillä mielestäni kesäsalaatteihin sopii hyvin myös jokin makeampi elementti. <3
Tomaattisalaatti fetamoussepedillä
reilu määrä (erivärisiä) tomaatteja
1–2 (avomaan)kurkkua
1 punasipuli
valinnaisesti: kourallinen kirsikoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
oliiveja
tuoreyrttejä, esim. minttua
Fetamousse
150 g fetaa
n. 1/2 dl turkkilaista jogurttia TAI pari rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl oliiviöljyä
1/2 tl hunajaa
Leikkaa kasvikset pienemmiksi paloiksi, sekoita öljyn, etikan, sitruunanmehun ja suolan kanssa ja laita hetkeksi sivuun tekeytymään. Jos olet herkkä raa'alle sipulille, sipuli kannattaa laittaa marinoitumaan jo pari tuntia aiemmin tai edellisenä päivänä, niin sen maku pehmenee kunnolla.
Valmista fetamousse ajamalla ainekset esim. monitoimikoneella sileäksi mousseksi. Ohjeessa voi käyttää joko jogurttia, jolloin moussesta tulee hieman pehmeämpi ja raikkaampi, tai tuorejuustoa, jolloin se on jämäkämpää ja kermaisempaa. Levitä mousse tarjoiluastian pohjalle ja kaada päälle marinoidut kasvikset ja oliivit. Viimeistele annos tuoreyrteillä. Tarjoile heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti