Tietoa mainostajalle ›

perjantai 28. kesäkuuta 2013

SÖIN BERLIINIIN

Reissun loppumisessa harmitti eniten ehkä se, ettei ehtinyt syödä kaikissa niissä paikoissa missä olisi halunnut. Parhaamme yritimme kylläkin.

Olen huomannut että nykyisellä ruokavaliolla brunssit ja aamupalat aiheuttavat vähän harmaita hiuksia. En olekaan tainnut käydä nyt puoleen vuoteen kertaakaan Helsingissä ulkona brunssittelemassa. Sama ongelma meinasi kyllä olla Berliinissäkin, ainakin jos olisi halunnut ottaa jonkun valmiin aamari-menun. Leipää, leipää ja vielä kerran leipää. Ja vähän croisantteja. No onneksi yleensä pystyi tilaamaan myös yksittäisiä annoksia, ja söinkin sitten useimmiten hyvää saksalaista rahkaa (quark) hedelmillä ja/tai munakkaita.


Kuvassa aamupaloja vasemmalta oikealle:

Anna Blume (Prentzlauer Berg) - täältä tilasimme tuollaisen aamupalatornin joka on periaatteessa kahdelle hengelle, mutta kyllä siitä riitti kolmellekin ihan hyvin. Tosin itse tilasin oheen lisäksi sen rahkan. Pääosin tuo tornihan kuitenkin koostuu (sinällään ihan hyvistä) leivänpäällisisistä.

Miro (Charlottenburg) - edullinen pikkukahvila hotellin kulmilla. Rahkaa hedelmillä. Perushyvä.

Wintergarden (Charlottenburg) - vähän tyyriimpi puutarhakahvila hotellin kulmilla. Munakasta ja - you guessed it - hedelmiä rahkalla. Täällä söin reissun parhaat rahkat. Ja huom. listalla myös shamppanja-aamiaista! :)


Mittestä löytyi sattumalta tosi kiva Oliv-niminen hipsterihenkinen kahvila, jossa söimme maukkaat lounassalaatit. Listalla oli paljon muutakin, mm. piirakoita, voileipiä ja kakkuja – niinkuin melkein joka paikasta. Taitaa Saksa olla vähän tuollainen kakkumaa.


Berliinistä löytyy myös paljon vietnamilaisia ravintoloita. Nämä kaksi paikkaa olin tsekannut etukäteen ja tykkäsin kyllä molemmista tosi paljon. Kevyttä, raikasta ja edullista sapuskaa! Ja useimmissa annoksissa on käytetty riisinuudeleita vehnänuudeleiden sijaan.

Ylempi: Monsieur Vuong (Mitte). Suosittu mesta mutta pöydät vapautuvat nopeasti eli kannattaa jäädä jonottamaan. Tosi hyvää salaattihässäkkää.

Alempi: Si An (Prentzlauer Berg).  Alkupalana ehkä elämäni parhaat kevätkääryleet (listalla myös freesejä rullia jotka unohtui testata..harmi). Pääruoat oli myös hyviä mutta aika mietoja.


Kävimme toki myös parissa muussa ravintolassa, mutta nämä yllläolevat nyt ovat lähinnä sellaisia mitä viitsii suositellakin. :) Ja currywurstit jäi testaamatta ihan tarkoituksella.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

PALEORAVINTOLAN SYNTTÄREILLÄ

Berliinissä sijaitseva maailman ensimmäinen paleoravintola eli Sauvage vietti sunnuntaina 2-vuotisjuhliaan, ja teimme tietysti pienen pilgrimagen paikalle. Paleoravintolasta tulee ensimmäisenä mieleen lautasellinen vertatihkuvaa biiffiä ja pari salaatinlehteä kylkeen, mutta Sauvage on onneksi jotain hieman monipuolisempaa.

Normaalisti ruoka tilataan siis á la carte -listalta eli tämä testaamamme buffet oli vaan juhlia varten koostettu erikoisuus. Joka tapauksessa tarjontaa on laajasti niin pihvinsyöjille kuin vegeillekin. Ja ihanaa kun kerrankin ei tarvi ravintolassa miettiä että onkohan tässä jotain viljaa tai sokeria kun missään ei taatusti ole! Saa ottaa leipää ja kakkuakin hyvällä omatunnolla. \o/

Ravintola on miljööltään hieman luolamainen eli hämyisä ja rososeinäinen. Nythän olimme paikalla poikkeuksellisesti päiväsaikaan, mutta normaalisti ravintola on auki vain iltaisin ja kun valaisu on pelkkien kynttilöiden varassa, voipi olla haasteita nähdä mitä on edes syömässä. :)


Omalle lautaselleni poimin mm. erilaisia salaatteja, bataattia, jotain tummaa juuresta, kasvisvartaita, erilaisia tahnoja, siemenleipää, villiyrttipestoa, pateeta ja mustekala-chevicheä. Tuo kiivi-omena-fenkoli -salaatti oli kyllä sellainen yhdistelmä jota aion itsekin kokeilla.

Jälkkäriosastolla oli paljon erilaisia hedelmiä ja kolmea eri kakkua (suklaa-banaani, passionhedelmä ja tummasuklaa). Näistä tuo tummin oli kitkerää ja kuivakkaa mutta muut hyviä. Saisivat kyllä laajentaa valikoimaansa raakakakkuihinkin.

Tarjolla oleva liha näytti hyvältä kanssa, Sauvagen eläinkunnan tuotteethan ovat joko riistaa, grass fed tai luomua. Jos siis liikut Berliinin suunnalla niin suosittelen tekemään retken Friedrichshain-Kreuzbergiin, tosin kannattaa varata pöytä etukäteen ettei tule turha reissu.

PS. Ai mikä paleo? Google kertoo tarkemmin, mutta käytännössä kyse on metsästäjä-keräilijän ruokavaliosta, jossa ei käytetä viljoja, sokeria, palkokasveja, maitotuotteita eikä mitään teollisesti valmistettua. Itsehän en ole puhdas paleo, koska syön esim. täysrasvaisia maitotuotteita ja toisinaan papujakin (ja kesällä ihania tuoreita herneitä!), mutta pääosin ruokavalioni on paleoon kallellaan.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

JOGURTTIVAAHTOA JA MANSIKOITA


Yksi  nopeimmista ja helpoimmista jälkkäreistä syntyy yhdistämällä mansikoita ja kermavaahtoa. Ja nythän saakin jo kotimaisia mansikoita jee! Tosin itse en ainakaan sitten lapsuusvuosien ole hirveästi tykännyt syödä kermavaahtoa sellaisenaan.. Mutta ei hätää – kun kerman sekaan sekoittaa jogurttia niin vaahto muuttuu raikkaammaksi ja sopivan happamaksi. Erittäin hapanta vaahtoa saisi laittamalla jogurtin sijasta maitorahkaa mutta se onkin jo toinen resepti se.

Joguvaahtoa mansikoilla (2 pientä tai 1 iso annos)

1 dl (vispi)kermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
n. 1 tl sitruunan/limenmehua
n. 1 tl hunajaa
n. 1 tl vaniljajauhetta

reilu kourallinen (makeita) mansikoita

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja muut. Viipaloi mansikat ja ripottele vaahdon päälle tai pyörittele sekaan.

torstai 20. kesäkuuta 2013

TÄYDELLINEN JUHANNUSJUOMA


Meitsi lähtee lempi-inhokkijuhlaani eli juhannusta karkuun Berliiniin.

Mutta te muut, ottakaa blenderi mökille mukaan ja juokaa tätä, on hyvää! Alkoholi optional.

Mansikka-vesimeloni-drinksu

vesimelonia
tuoreita mansikoita
(plus vähän pakastemansikoita tai jääpaloja)
pieni puserrus limeä
kuohuviiniä tai esim. vadelmanmakuista kivennäisvettä

Sekoita ainekset blenderissä juomaksi, mittasuhteet oman harkinnan mukaan. Lisäterästystä saa kaatamalla sekaan hillityn tujauksen vaaleaa rommia. Ja jos kaipaat vähän makeampaa juomaa, mukaan voi laittaa myös esim. mansikkamehua tai Spriteä. Tai vaikkapa Fresitaa. Kunhan maistuu hyvältä.

Ensi viikkoon! :)

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

MUSTAPAPU-SUKLAAKEKSIT


Mietin julkaisenko tätä juttua ollenkaan, koska lopputulos ei ollut mitenkään erinomainen, mutta toisaalta tuli otettua kuitenkin kuvat jne niin olkoon.

Mustapapua olen nähnyt käytettävän muutamissa brownie- ja suklaakakkuohjeissa, mutta pavut kekseissä on itselleni uusi juttu ja My New Rootsin resepti näytti lupaavalta.

Tein ohjeesta kokeilumielessä vain puolet, ja jätin tumman suklaan kokonaan pois koska noh..en halua syödä sokeria. Muilla tavoin makeutettua suklaata ei taas tähän hätään löytynyt. Lisäksi chia-siemenet olivat lopussa, joten tein ohjeen kananmunalla.

Itse taikina olikin sellaisenaan tosi hyvää, mutta valmiit uunista tulleet keksit jotenkin.. meh. Koostumus oli todella kakkumainen (spongy) eikä sellainen rapea, en tiedä olisiko siemenillä tullut rapsakampi. Ja vaikka tykkään tosi tummasta ja jopa vähän bitteristä suklaan mausta, olivat nämä kyllä vähän liian kitkeriä. Itse papu ei kekseissä (eikä taikinassa) maistunut läpi, joten se osuus sentään onnistui. :)

Vika voi tosin olla myös täällä päässä, kun en jaksanut mitata mitään raaka-aineita tarkasti vaan heitin käsivaralta sinnepäin.. eli voi olla että kaakaojauhetta lipsahti liikaa ja hunajaa taas liian vähän. Aion siis kokeilla näitä uudestaan tarkemmilla mitoilla ja siementen kanssa josko onnistuisi paremmin.


Mustapapu-suklaakeksit (n. 9 kpl)

2 dl (pehmeitä) mustapapuja
1 rkl kookosöljyä
1/2 dl (raaka)kaakaojauhetta
1/2 dl hunajaa (tai ehkä vähän enemmän?)
1 muna tai 1 rkl chia/pellavansiemeniä
ripaus chilijauhetta/cayannepippuria
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
pieni kourallinen kuivattuja (sokerittomia) karpaloita
(n. 1/2 dl erittäin tummaa suklaata)

Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.

Muusaa esim. sauvasekoittimella huuhdellut pavut, kookosöljy, kaakaojauhe, suola, chilijauhe ja vaniljajauhe. Lisää hunaja ja kananmuna (tai jos käytät siemeniä, sekoita ne ensin hunajaan ja lisää sitten taikinaan). Sekoita käsin joukkoon pieneksi paloitellut kuivatut karpalot, ja jos laitat suklaata niin pilkotut suklaanpalat.

Taikina on aika löysää, mutta siitä pitäisi silti saada tehtyä keksinnäköisiä kasoja. Eli lusikoi taikinasta litteitä keksejä leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille, ja ripottele päälle vielä hieman karkeita suolanrakeita. Paista keksejä uunissa n. 15 minuuttia.

Keksit ovat parhaimmillaan kunnolla jäähtyneinä (kai).

maanantai 17. kesäkuuta 2013

KESÄKURPITSAGRATIINI & (MELKEIN) SALSA VERDE


Uuni on ollut koskemattomana varmaan kuukauden päivät, mutta viime viikon kurja sää sai kaipaamaan lämmintä ja rustiikkisempaa sapuskaa. Juustolla gratinoituna tietysti.

Löysin kivannäköisen kesäkurpitsagratiinin ohjeen, johon tulee mukaan salsa verdea eli tuollaista vihreää yrttikastiketta. Oikaisin kuitenkin aika monta mutkaa omassa salsassani (mm. jätin pois anjovikset ja kaprikset) joten siitä tuli jotain sinnepäin. No ei se niin tarkkaa, kunhan lopputulos on joka tapauksessa hyvä. :)

Kesäkurpitsagratiini

1 kesäkurpitsa
1 salottitipuli
chiliä tai chilijauhetta
n. 2 dl raastettua voimakkaampaa juustoa, esim. appenzeller tai gruyere

Salsa verde

kourallinen tuoretta lehtipersiljaa, basilikaa ja minttua 
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
n. 1 rkl sitruunan (tai limen)mehua
n. 1 tl dijonia
(anjovista, kapriksia)
suolaa, pippuria

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. 

Tee ensin salsa verde: jauha morttelissa (tai tehosekoittimella) yrtit, valkosipuli ja öljy tahnaksi. Lisää muut mausteet ja tsekkaa maut.

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja pilko sipuli. Lisää joukkoon pieni määrä chiliä, n. puolet juustoraasteesta ja salsa verde. Sekoita kaikki hyvin keskenään. Laita seos uunivuokaan ja ripottele päälle loput juustosta. Paista uunissa n. puoli tuntia tai kunnes sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Paahda lopuksi muutama minuutti grillivastuksilla, kunnes juustoon tulee kiva pinta (se paras osuus).

Tarjoile lisukkeena tai vaikka sellaisenaan.

perjantai 14. kesäkuuta 2013

NAM & HYRRR @ TASTE OF HELSINKI

Kävinpäs jo eilen maistelemassa Helsingin makuja. Tosi kiva tilaisuus mutta voi perse mikä sää.. Kaiken lisäksi olin vakavasti alipukeutunut, joten hieman hytisten tuli herkkupalat syötyä. No toisaalta Suomen kesä jne..  Festaritunnelmaan ehkä jopa kuuluu ne sinertävät sormet ja vähän kosteat kengät. Viiniä ei sentään tarjoiltu lämpimänä muovimukista. :)


Oma maisteluannos-saaliini oli seuraava:
- Olon Rörvikin Lohta ja Merimaskun uutta perunaa
- Gaijinin Pork Belly Yakiniku
- Askin luomukaritsaa, emmeriä ja Ahlbergin yrttejä
- Smörin graavia kuhaa, raparperia ja herukanlehtimajoneesia.
Varsinaista jälkkäriä en enää ostanut, vaan söin pari praliinia (passionhedelmä ja lime-kookos) Petrisin kojulta.

Ruoat olivat kaikki tosi hyviä ja annokset kauniita, olisihan noita varmaan vielä muutaman lisäannoksenkin jaksanut vetäistä. Ainoa miinus siitä, että osa lämpimistä ruoista oli tarjoiluhetkellä ehtinyt jo vähän viilentyä.

Ja vaikka kausiajattelu on hieno juttu, niin olisi hyvä jos ravintolat olisivat vähän etukäteen vertailleet mitä naapuri meinaa tarjota. Nyt oli nimittäin ainakin viidessä kojussa tarjolla possua/villisikaa, ja kuudessa raparperia. Olipa joillain ravintoloilla raaka-aineiden puolesta jopa melkein identtisiä annoksia.

Tästä huolimatta suosittelen tapahtumaa, kunhan vaan muistaa pukeutua lämpimästi ja sateenvarjo mukaan! Sunnuntaihin asti vielä ehtii.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

AVOKADO-GAZPACHO


Kurkku-jogurttikeiton lisäksi toinen kylmien keittojen suosikkini on gazpacho, ja erityisesti sellainen "kermaisempi" versio joka syntyy heittämällä sekaan avokadoa.

Nyt taitaakin olla otollinen hetki vuodesta tuoretomaattikeitoille, kun kauppojen hyllyiltä löytyy muutakin kuin puoliraakoja ja mauttomia punaisia palloja..

Gazpachoon kuuluisi kai periaatteessa laittaa myös kurkkua ja paprikaa, itse olen jättänyt ne lähinnä päälle ripoteltavien rooliin (mikä ei ole väheksyttävä rooli ollenkaan, kaikki sosekeitot kaipaavat vähän jotain pureskeltavaa). Tosin tästä jäi lopulta paprika pois kun unohdin ostaa sitä.

Avokado-gazpacho

 n. 500 g kunnolla kypsiä tomaatteja
1 (pieni) avokado
1 (pieni) valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta basilikaa
chilijauhetta tai tuoretta chiliä
loraus oliiviöljyä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa 
pippuria

päälle:
kurkkua
paprikaa

Poista tomaateista kannat. Siemeniä ei mielestäni tarvitse poistaa koska keitto kuitenkin kaipaa nestettä. Blendaa ainekset tasaiseksi ja tarkista mausteet kohdilleen. Lisää tarvittaessa hieman vettä jos tykkää juoksevammasta koostumuksesta. Laita keitto hetkeksi jääkaappiin viilenemään.

Kuutio pätkä kurkkua ja paprikaa (itse laitoin nyt paprikajauhetta kun unohdin sen paprikan). Ripottele viilentyneen keiton päälle. Mukaan voi heittää mukaan myös pari jääpalaa jos kaipaa erittäin viileää keittoa.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

SUKLAAMOUSSE VERSIO 2


Avokado-suklaamousse on vakioherkkuni, ja varmaan monen muunkin tumman suklaan ystävän mieleen.

Samat maut alkavat kuitenkin ainakin omassa suussani helposti kyllästyttää, joten halusin kokeilla muitakin versioita, ja Greenkitchenstories-blogista löysin suklaamoussen ohjeen johon tulee kaakaon lisäksi banaania ja (maa)pähkinävoita.

Koostumukseltaan banaani-mousse on kyllä lähempänä vanukasta, ja makukin on enemmän maitosuklaamainen kuin tummasuklaa, mutta ihan kiva vaihtari silti (avokadoversio taitaa kuitenkin vielä voiton).

(Raaka)kaakaojauhetta kannattaa lisätä oman maun mukaan, itse en esimerkiksi pidä kovin paljon banaanin mausta, joten laitoin jauhetta aika reilusti. Ja ylipäätään kannattaa valita mieluummin hieman raaka kuin ylikypsä banaani, ettei sen maku nouse liian dominoivaksi.

Banaanisuklaa-vanukas (2:lle)

2 banaania
n. 4-6 rkl raakakaakaojauhetta
4 rkl pähkinävoita

Blendaa sileäksi ja tsekkaa maut kohdilleen. Tähän ei mielestäni tarvitse mitään makeuttajaa banaanin takia, mutta laita toki jos siltä tuntuu. Viilennä vanukas hetkeksi jääkaappissa ennen tarjoilua. Koristele esim. tuoreilla marjoilla.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

HELLERUOKA NRO 1: VESIMELONI-FETASALAATTI


Suhtaudun usein hieman epäillen hedelmiin suolaisissa ruokalajeissa. En kyllä tiedä miksi, sillä usein ne sopivat yhteen vallan mainiosti.

Kuten tässä salaattissa, jossa on samalla lautasella suolaista fetaa ja makeaa vesimelonia. Salaatin varsinainen juju on kuitenkin kastikkeessa, jossa on seesamöljyä ja pieni ripaus chiliä. Sopii todella hyvin vesimelonin kanssa, kokeile jos et usko.

Taidan julistaa tämän kesän parhaaksi helleruoaksi, samalla kertaa ruokaisa mutta raikas kokonaisuus!

Vesimeloni-fetasalaatti (2 keskikokoista tai 1 iso annos)

n. 500 g vesimelonia
n. 200 g vuohen/lampaanmaitofetaa
rapsakoita salaatinlehtiä, esim. romaine
tuoretta minttua
seesaminsiemeniä

kastike:
2-3 rkl seesamöljyä
1 limen mehu
1 tl hunajaa
pieni ripaus chilijauhetta

Riivi salaatinlehdet pieniksi paloiksi, sekoita joukkoon mintunlehdet. Leikkaa vesimeloni suuhun sopiviksi paloiksi. Murustele joukkoon feta ja sirottele päälle seesaminsiemeniä. Valmista kastike vispaamalla ainekset keskenään, ja valuta salaatin päälle.


keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

PINK SMOOTHIE


Hitsi vie mitkä kelit! Taitaa suurin osa jengistä olla jossain ihan muualla kuin tietokoneen äärellä, mutta laitetaan nyt kuitenkin tulemaan maailman söpöimmän näköisen smoothien ohje. Eipä tule ainakaan nestehukkaa.

Kyseessä on siis klassinen (ja vähän mielikuvitukseton) yhdistelmä mansikat+banaani+jogurtti, mutta onhan se nyt toisaalta erittäin toimiva kombo. Päivitin smoothieta sen verran, että puristin sekaan limen mehun ja laitoin ripauksen vaniljajauhetta. Mansikkoja laitoin kourallisen tuoreita ja kourallisen pakasteita. Jos blenderisi on järeämpää tekoa, sekaan voi surauttaa myös vähän jääpaloja.

Söpöilysmoothie

kourallinen tuoreita mansikoita
kourallinen pakastemansikoita
1 pieni banaani
2-3 rkl turkkilaista jogurttia (tämän voi korvata myös esim. kookoskermalla)
1 limen mehu
n. 1 tl vaniljajauhetta
(vähän jäitä)

Blendaa sileäksi.


maanantai 3. kesäkuuta 2013

RIISITÖN RISOTTO PARSASTA


Taisin viimeisimmän parsa-ohjeen kohdalle kirjoittaa että tämä on kevään vika parsajuttu, mutta tässä tulee nyt kuitenkin vielä yksi. Ja vielä tuplaparsoilla eli valkoista ja vihreää samaan ohjeeseen.

My New Rootsista poimittu hauska idea riisittömästä risotosta menee vähän samaan sarjaan feikkilasagenen kanssa – kikkailevaa näpertelyä, ja aika kaukana ollaan alkuperäisestä klassikkoruoasta, mutta lopputulos on silti mainio. Erilainen mutta mainio. Tämä ohje ei tosin ole vegaani, koska ilman parmesaania on mahdotonta tehdä mitään edes etäisesti risottoa muistuttavaa (kunnes toisin todistetaan).

Riisitön risotto parsasta (2:lle)

4-6 isoa valkoista parsaa (tai muutama enemmän jos ovat pienempiä, n. 400 g)
2 salottisipulia
öljyä
suolaa
parmesaania tai pecorinoa

kastike:
nippu vihreitä parsoja (n. 300 g)
nippu kevätsipulia
1-2 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
suolaa
reilusti parmesaania tai pecorinoa


Tee ensin kastike. Leikkaa vihreistä parsoista kuivat kannat pois ja pilko paloiksi. Kiehauta kattilassa vettä ja keitä parsoja n.1-2 minuuttia (riippuen paksuudesta ja palojen koosta). Lisää kattilaan pilkotut kevätsipulit ja keitä vielä noin minuutin ajan, kunnes sipuleista poistuu pahin edge. Siivilöi parsat+sipulit ja säästä pieni määrä (n. 1/2 desiä) keitinvettä. Laita muutama parsanpalanen sivuun ja viipaloi ne poikittain.

Sekoita blenderissä parsat, sipulit, öljy, sitruunanmehu ja hunaja sileäksi massaksi. Lisää reilusti raastettua juustoa (ainakin 1 dl) ja suolaa maun mukaan. Mitä enemmän juustoa sitä parempi (pätee kaikkeen). :)

Sitten "riisin" pariin. Leikkaa valkoisista parsoista kuivat kannat pois ja kuori ne. Leikkaa parsat pitkittäin ohuiksi suikaleiksi (joko käsin tai julienne raastimella tai vastaavalla), ja sen jälkeen poikittain niin pieneksi kuin saat. Ideana olisi saada riisinjyvän näköistä jälkeä. Omat palaseni jäivät himpun isoiksi kun en jaksanut käsipelillä loputtomiin näpertää (pitäis varmaan hankkia se suikaleraastin).

Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota pilkottuja salottisipuleita matalalla lämmöllä n. 5-10 minuuttia. Lisää parsariisi ja jatka kuullottamista n. 5 minuuttia tai kunnes parsariisi on hieman pehmennyt. Kaada vihreä kastike pannulle riisin sekaan ja lisää hieman lämpöä. Sekoittele ja lisää hieman keitinvettä, kunnes koostumus on risottomainen, eli sopivan löysä ja pehmeä, muttei vetinen. Tarkista suola.

Laita risotto lautaselle, ripottele päälle viipaloidun vihreä parsan palasia ja reilusti raastettua juustoa.