keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

PALEORAVINTOLAN SYNTTÄREILLÄ

Berliinissä sijaitseva maailman ensimmäinen paleoravintola eli Sauvage vietti sunnuntaina 2-vuotisjuhliaan, ja teimme tietysti pienen pilgrimagen paikalle. Paleoravintolasta tulee ensimmäisenä mieleen lautasellinen vertatihkuvaa biiffiä ja pari salaatinlehteä kylkeen, mutta Sauvage on onneksi jotain hieman monipuolisempaa.

Normaalisti ruoka tilataan siis á la carte -listalta eli tämä testaamamme buffet oli vaan juhlia varten koostettu erikoisuus. Joka tapauksessa tarjontaa on laajasti niin pihvinsyöjille kuin vegeillekin. Ja ihanaa kun kerrankin ei tarvi ravintolassa miettiä että onkohan tässä jotain viljaa tai sokeria kun missään ei taatusti ole! Saa ottaa leipää ja kakkuakin hyvällä omatunnolla. \o/

Ravintola on miljööltään hieman luolamainen eli hämyisä ja rososeinäinen. Nythän olimme paikalla poikkeuksellisesti päiväsaikaan, mutta normaalisti ravintola on auki vain iltaisin ja kun valaisu on pelkkien kynttilöiden varassa, voipi olla haasteita nähdä mitä on edes syömässä. :)


Omalle lautaselleni poimin mm. erilaisia salaatteja, bataattia, jotain tummaa juuresta, kasvisvartaita, erilaisia tahnoja, siemenleipää, villiyrttipestoa, pateeta ja mustekala-chevicheä. Tuo kiivi-omena-fenkoli -salaatti oli kyllä sellainen yhdistelmä jota aion itsekin kokeilla.

Jälkkäriosastolla oli paljon erilaisia hedelmiä ja kolmea eri kakkua (suklaa-banaani, passionhedelmä ja tummasuklaa). Näistä tuo tummin oli kitkerää ja kuivakkaa mutta muut hyviä. Saisivat kyllä laajentaa valikoimaansa raakakakkuihinkin.

Tarjolla oleva liha näytti hyvältä kanssa, Sauvagen eläinkunnan tuotteethan ovat joko riistaa, grass fed tai luomua. Jos siis liikut Berliinin suunnalla niin suosittelen tekemään retken Friedrichshain-Kreuzbergiin, tosin kannattaa varata pöytä etukäteen ettei tule turha reissu.

PS. Ai mikä paleo? Google kertoo tarkemmin, mutta käytännössä kyse on metsästäjä-keräilijän ruokavaliosta, jossa ei käytetä viljoja, sokeria, palkokasveja, maitotuotteita eikä mitään teollisesti valmistettua. Itsehän en ole puhdas paleo, koska syön esim. täysrasvaisia maitotuotteita ja toisinaan papujakin (ja kesällä ihania tuoreita herneitä!), mutta pääosin ruokavalioni on paleoon kallellaan.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Mulle riittäisi pelkästään tuo ravintola syyksi reissata Berliiniin! Olisipa mahtavaa käydä syömässä jossain ravintolassa, jossa voi valita listalta mitä lystää. Tai ainakin niin että suurin osa listan ruuista olisi yhteensopivaa tämän paleoaikojen perään haikailevan kehon kanssa. :)

    Olipa muutenkin kiva törmätä sun blogiin, täällähän on vaikka mitä herkkuja!

    VastaaPoista
  2. Köpiksessähän olis kans yksi paleo-ravintola http://xn--palo-xoa.dk/, voisko joku avata vastaavan Helsinkiin! :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig