Uuni on ollut koskemattomana varmaan kuukauden päivät, mutta viime viikon kurja sää sai kaipaamaan lämmintä ja rustiikkisempaa sapuskaa. Juustolla gratinoituna tietysti.
Löysin kivannäköisen kesäkurpitsagratiinin ohjeen, johon tulee mukaan salsa verdea eli tuollaista vihreää yrttikastiketta. Oikaisin kuitenkin aika monta mutkaa omassa salsassani (mm. jätin pois anjovikset ja kaprikset) joten siitä tuli jotain sinnepäin. No ei se niin tarkkaa, kunhan lopputulos on joka tapauksessa hyvä. :)
Kesäkurpitsagratiini
1 kesäkurpitsa
1 salottitipuli
chiliä tai chilijauhetta
n. 2 dl raastettua voimakkaampaa juustoa, esim. appenzeller tai gruyere
Salsa verde
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa, basilikaa ja minttua
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
n. 1 rkl sitruunan (tai limen)mehua
n. 1 tl dijonia
(anjovista, kapriksia)
suolaa, pippuria
Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Tee ensin salsa verde: jauha morttelissa (tai tehosekoittimella) yrtit, valkosipuli ja öljy tahnaksi. Lisää muut mausteet ja tsekkaa maut.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja pilko sipuli. Lisää joukkoon pieni määrä chiliä, n. puolet juustoraasteesta ja salsa verde. Sekoita kaikki hyvin keskenään. Laita seos uunivuokaan ja ripottele päälle loput juustosta. Paista uunissa n. puoli tuntia tai kunnes sipulit ovat kunnolla pehmenneet. Paahda lopuksi muutama minuutti grillivastuksilla, kunnes juustoon tulee kiva pinta (se paras osuus).
Tarjoile lisukkeena tai vaikka sellaisenaan.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti