Tietoa mainostajalle ›

maanantai 10. kesäkuuta 2013

SUKLAAMOUSSE VERSIO 2


Avokado-suklaamousse on vakioherkkuni, ja varmaan monen muunkin tumman suklaan ystävän mieleen.

Samat maut alkavat kuitenkin ainakin omassa suussani helposti kyllästyttää, joten halusin kokeilla muitakin versioita, ja Greenkitchenstories-blogista löysin suklaamoussen ohjeen johon tulee kaakaon lisäksi banaania ja (maa)pähkinävoita.

Koostumukseltaan banaani-mousse on kyllä lähempänä vanukasta, ja makukin on enemmän maitosuklaamainen kuin tummasuklaa, mutta ihan kiva vaihtari silti (avokadoversio taitaa kuitenkin vielä voiton).

(Raaka)kaakaojauhetta kannattaa lisätä oman maun mukaan, itse en esimerkiksi pidä kovin paljon banaanin mausta, joten laitoin jauhetta aika reilusti. Ja ylipäätään kannattaa valita mieluummin hieman raaka kuin ylikypsä banaani, ettei sen maku nouse liian dominoivaksi.

Banaanisuklaa-vanukas (2:lle)

2 banaania
n. 4-6 rkl raakakaakaojauhetta
4 rkl pähkinävoita

Blendaa sileäksi ja tsekkaa maut kohdilleen. Tähän ei mielestäni tarvitse mitään makeuttajaa banaanin takia, mutta laita toki jos siltä tuntuu. Viilennä vanukas hetkeksi jääkaappissa ennen tarjoilua. Koristele esim. tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti