Yksi nopeimmista ja helpoimmista jälkkäreistä syntyy yhdistämällä mansikoita ja kermavaahtoa. Ja nythän saakin jo kotimaisia mansikoita jee! Tosin itse en ainakaan sitten lapsuusvuosien ole hirveästi tykännyt syödä kermavaahtoa sellaisenaan.. Mutta ei hätää – kun kerman sekaan sekoittaa jogurttia niin vaahto muuttuu raikkaammaksi ja sopivan happamaksi. Erittäin hapanta vaahtoa saisi laittamalla jogurtin sijasta maitorahkaa mutta se onkin jo toinen resepti se.
Joguvaahtoa mansikoilla (2 pientä tai 1 iso annos)
1 dl (vispi)kermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
n. 1 tl sitruunan/limenmehua
n. 1 tl hunajaa
n. 1 tl vaniljajauhetta
reilu kourallinen (makeita) mansikoita
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti ja muut. Viipaloi mansikat ja ripottele vaahdon päälle tai pyörittele sekaan.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti