sunnuntai 18. tammikuuta 2015

RUUSUKAALI-LINSSI-SITRUS -SALAATTI


Löysin tämmöisen salaattiohjeen joka oli unohtunut tuonne blogin luonnoksiin. Tarkoitukseni oli julkaista tämä joskus välipäivinä mutta näköjään jäi tekemättä.. No onneksi tämä ei ole mitenkään erityisen jouluinen ohje.

Ytimekkäästi kuvailisin salaattia rapeaksi ja raikkaaksi. Lisäkirpeyttä saat käyttämällä tuoreita (tai pakastettuja) karpaloita, itse laitoin kuivattuja jolloin lopputulos on himpun makeampi. Karpaloiden tilalle voisi myös laittaa granaattiomenansiemeniä, nehän on melkein samannäköisiäkin. Kaipaamaansa potkua salaatti saa hunajaisesta sinappikastikkeesta.

Ruusukaali-linssi-sitrus -salaatti (2:lle)

paketti ruusukaalia
paketti linssejä
appelsiini
kourallinen pekaanipähkinöitä
kuivattuja tai tuoreita karpaloita

2 rkl dijonia
2 rkl juoksevaa hunajaa (vegaanit jotain muuta)
6 rkl oliiviöljyä
kunnon puserrus sitruunamehua
suolaa + pippuria

Siivuta kuoritut ruusukaalit niin ohuesti kuin saat. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja pudota kaalit veteen max. minuutiksi. Ota pois ja huuhtele kylmällä vedellä (tarkoitus on ettei kaalit mene ihan lötköksi).

Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla hetki ja murskaa niitä kevyesti. Huuhtele linssit. Kuori ja paloittele appelsiini.

Yhdistä salaatin ainekset, vispaa kastike ja sirottele päälle. Salaatin voi tarjoilla heti, tai antaa sen marinoitua ensin tunnin-pari.


 Ohje muokattuna: Green Kitchen Travels -kirja.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Tämä ei tähän postaukseen liity, mutta minkä blenderin omistat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, mulla on Four Sigma Foodsin Gizmo joka on melkein yks-yhteen Vitamixin kanssa. FSF:n pojat ei tosin taida enää nykyään myydä kyseistä laitetta kun valmistus tuli liian kalliiksi tai jotain sinnepäin. Toisessa kodissani eli toimistolla on käytössäni kauniinpunainen Vitamix, eli jos blenderivinkkiä kysyt niin suosittelen kyllä tätä kallista mutta hintansa väärtiä klassikkoa. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig