perjantai 7. kesäkuuta 2013
HELLERUOKA NRO 1: VESIMELONI-FETASALAATTI
Suhtaudun usein hieman epäillen hedelmiin suolaisissa ruokalajeissa. En kyllä tiedä miksi, sillä usein ne sopivat yhteen vallan mainiosti.
Kuten tässä salaattissa, jossa on samalla lautasella suolaista fetaa ja makeaa vesimelonia. Salaatin varsinainen juju on kuitenkin kastikkeessa, jossa on seesamöljyä ja pieni ripaus chiliä. Sopii todella hyvin vesimelonin kanssa, kokeile jos et usko.
Taidan julistaa tämän kesän parhaaksi helleruoaksi, samalla kertaa ruokaisa mutta raikas kokonaisuus!
Vesimeloni-fetasalaatti (2 keskikokoista tai 1 iso annos)
n. 500 g vesimelonia
n. 200 g vuohen/lampaanmaitofetaa
rapsakoita salaatinlehtiä, esim. romaine
tuoretta minttua
seesaminsiemeniä
kastike:
2-3 rkl seesamöljyä
1 limen mehu
1 tl hunajaa
pieni ripaus chilijauhetta
Riivi salaatinlehdet pieniksi paloiksi, sekoita joukkoon mintunlehdet. Leikkaa vesimeloni suuhun sopiviksi paloiksi. Murustele joukkoon feta ja sirottele päälle seesaminsiemeniä. Valmista kastike vispaamalla ainekset keskenään, ja valuta salaatin päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti