Raikas, mutta samalla vähän tulinen yhdistelmä toimii kyllä oikein kivasti, ja kaali tuo kokonaisuuteen rapsakkaa tekstuuria ja pureskeltavaa. Itsessään salaatti on aika kevyttä syötävää, joten tarjoilisin tätä lisukkeenä vaikkapa grilliruokien oheen.
Chili-ananas-kaalisalaatti
(varhais)kaalta
tuoretta ananasta
punasipulia tai kevätsipulia
chiliä
maapähkinöitä
kastike:
1-2 limen mehu
n. 1 rkl hunajaa (vegaanit jotain muuta)
1/2 dl oliiviöljyä
chilijauhetta
suolaa
pippuria
1-2 rkl turkkilaista jogurttia (valinnainen)
Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa ananas kuutioiksi. Pilko sipuli pieneksi ja suikaloi chili. Paahda pähkinät kuumalla pannulla ja murskaa niitä vähän. Sekoita kaikki keskenään.
Tee kastike vispaamalla ainekset sekaisin. Turkkilainen jogurtti tekee kastikkeesta vähän paksumpaa, mutta sen voi jättää poiskin. Sekoita kastike salaattiin.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti