tiistai 12. maaliskuuta 2019
HARISSA-KUKKAKAALISALAATTI SITRUUNA-TAHINIKASTIKKEELLA (V, GF)
Luulis että kun on kirjoittanut salaatteihin keskittyneen keittokirjan niin olis jo ihan kyllästynyt salaatteihin. Väärä luulo! En usko että tulen kyllästymään salaatteihin ikinä.
Salaateista puheen ollen olin viime viikolla Lissabonissa ja kiinnitin huomiota miten paljon siellä olis kasvis- ja vegaaniravintoita. Paljon enemmän mitä Helsingissä, missä onkin loppujen lopuksi yllättävän vähän puhtaasti vegen keskittyitä rafloja. Erityisesti tämä pisti silmään kun vertasin tilannetta edelliseen käyntiini, josta tosin on jo kymmenisen vuotta – silloin tarjolla oli lähinnä hyvin pelkistettyjä annoksia kalaa ja perunaa, kasvisruokia ei paljon näkynyt (joskaan en myöskään silloin niitä erikseen etsinyt). Mutta hienoa että vegevallankumous etenee myös maailmalla!
Tässä annoksessa nuo harissakukkakaalit ovat kyllä oikein mainiota dippailtavaa ihan sellaisenaankin. Rakensin kuitenkin kukkakaalien ympärille ihan kokonaisen annoksen niin eipä tarvitse sitten muuta samalla kertaa syödäkään jos ei erikseen halua.
Harissakukkakaalit
1 keskikokoinen kukkakaali
1/2 dl maissijauhoa
1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
Pilko kukkakaali pienemmiksi, suuhun sopiviksi paloiksi. Sekoita jauhosta, vedestä ja öljystä pehmeä tahna, ja hiero se kukkakaalipalojen pintaan. Paista leivinpaperilla päällystetyllä uuninpellillä 200-asteessa vartti, sekoittele puolessa välissä.
2 tl harissaa
1/4 tl savupaprikaa
1/4 tl suolaa
1 tl öljyä
2 rkl vettä
Sekoita ainekset yhteen, ota kukkakaalit uunista pois ja pyörittele ne mausteseoksessa. Laita kukkakaalit takaisin uuniin ja paahda vielä n. 5 min, kunnes pinta hieman ruskistuu.
Salaatti
1 dl kuivia belugalinssejä (tai muita linssejä)
1 dl granaattiomenan siemeniä
useampi kourallinen vihreitä lehtiä (esim. babypinaatti ja rucola)
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Irroita siemenet granaattiomenasta.
Sitruuna-tahini-jogurttikastike
1 rkl tahinia (tai esim. juoksevaa pähkinävoita)
2 rkl sitruunamehua
2 rkl jogurttia (turkkilaista tai maustamatonta paksua kasvijogurttia)
1/2 tl juoksevaa makeutusta, esim. kookosnektaria
ripaus suolaa
vettä tarpeen mukaan
Vispaa kastikkeen ainekset yhteen. Mikäli sinulla ei ole tahinia tai et pidä siitä, ohjeessa voi käyttää myös pähkinävoita. Lisää vettä sen mukaan miten juoksevaa kastiketta haluat.
Kasaa salaatti: laita lautasen pohjalle ensin vihreitä lehtiä, harissakukkakaalit, linssit ja granaattiomenan siemenet. Valuta päälle kastiketta. Lopun kastikkeesta voi käyttää kukkakaalien dippailuun.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti