sunnuntai 18. marraskuuta 2018

TÄYTETYT KURPITSAT (GF + V)


Lähikauppaan oli ilmestynyt jälleen söpöjä pikkumyskikurpitsoja, ostin niitä tietysti heti kotiin. Nämä olivat vielä pienempiä kuin joskus aiemmin bongaamani yksilöt, melkeinpä vain kämmenenkokoisia.

Olen postannut täytettyjen kurpitsojen ohjeen ennenkin, mutta täytteet olivat viimeksi aika erilaiset: makumaailma haki inspiraatiota Marokon suunnalta (linssejä, aprikoosia, minttua, jeeraa jne). Tällä kertaa valitsin vähän erilaiset, sanotaanko enemmän skandihenkiset täytteet: mm. sieniä, lehtikaalia, karpaloita ja riisiä (okei riisi ei kyllä Pohjoismaita ole nähnytkään).

Itse asiassa täyte oli kyllä sen verran hyvää että sen voisi melkeinpä tarjoilla sellaisenaan, mutta vielä parempi se on kurpitsaan yhdistettynä. Täytetyistä pikkukurpitsoista saakin aika näyttävän näköistä tarjottavaa suht pienellä vaivalla – pientä wow-factoria vaikkapa viikonlopun ruokailuun.

Täytetyt kurpitsat (2:lle)

n. 2–4 myskikurpitsaa (koosta riippuen)

1 dl riisiä (tai esim. kvinoaa)
1 sipuli
200 g valinnaisia sieniä
2 isoa vartta lehtikaalia

3 rkl vettä
1 tl kuivattua timjamia
1/2 dl kuivattuja karpaloita (tuoreet myös ok)
1/2 dl granaattiomenan siemeniä

tarjoiluun: paksua, maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen)

Leikkaa kurpitsat puoliksi. Sivele leikkuupintaan hieman öljyä ja paahda 200-asteessa n. 30–40 minuuttia (kurpitsan koosta riippuen) kunnes kurpitsan sisus on haarukalla kokeiltaessa kunnolla pehmeää.

Valmista riisi pakkauksen ohjeiden mukaan.

Pilko sipulit ja sienet mahdollisimman pieneksi (pieniä paloja on helpompi käsitellä täytteessä kuin isoja). Sienten määrä voi tuntua isolta, mutta ne kutistuvat jonkin verran paistettaessa. Riivi lehtikaalin lehdet varresta ja leikkaa pienemmäksi. Paahda kasviksia pannulla öljytilkassa pari minuuttia. Lisää vesi, timjami ja ripaus suolaa. Paista vielä n. 5 minuuttia ja ota pois levyltä. Lisää pannulle marjat, ja maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita lopuksi joukkoon kypsä riisi.

Ota paahdetut kurpitsat uunista ja kaavi siemenet pois. Lusikoi kurpitsan sisus riisiseoksen sekaan ja sekoittele tasaiseksi. Täytä sen jälkeen kurpitsat riisiseoksella. Täytettä on aika paljon joten täytä kurpitsat ihan kukkuralleen. Tarjoile kurpitsat lämpimänä esimerkiksi paksun jogurtin kanssa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig