Keittoviikko 5/6
Viikon viides keitto on timjamilla maustettu sienikeitto.
Annos saattaa näyttää sementiltä, mutta maku on onneksi ulkonäköä parempi! Sienikeitot ovat yleensä tosi kermaisia, mutta tässä on vain hieman (kookos)kermaa pehmentämässä makua, muutoin sienen oma maku saa olla pääosassa.
Jos haluat panostaa, käytä portobello- tai siitakesieniä, hyvä ja edullisempi lopputulos tulee myös tuoreista herkkusienistä. Käytin tässä puolet siitakkeita ja puolet ruskeita herkkusieniä.
Tsekkaa myös tämä aasialaistyyppinen siitake-tomaattikeitto.
Sieni-timjamikeitto (2 annosta)
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
n. 400 g sieniä (esim. siitake, portobello tai tuore herkkusieni)
kourallinen tuoretta timjamia
n. 8 dl kasvislientä tai vettä + 2 rkl hyvälaatuista kasvisfondia
1 dl kookoskermaa
Kuori ja pilko sipulit ja leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi (laita halutessa pari sientä sivuun koristelua varten). Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä reilut viisi minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja sienet ja sekoittele vielä noin minuutti. Lisää neste, ja anna poreilla n. 10 minuuttia.
Halutessa: paista sillä välin pannulla öljytilkassa ohuiksi siivutettuja sieniviipaleita hetki molemmin puolin.
Lisää keitos ja kookoskerma blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Jos haluat notkeampaa keittoa, lisää hieman nestettä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele halutessa sieniviipaleilla. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi sämpylöiden kanssa.
Keittoviikon muut ohjeet:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti