Keittoviikko 4/6
Viikon neljäs keitto on lempeän mausteinen tomaatti-kookoskeitto.
Tomaattikeittojen suosikkini on gazpacho, mutta sitä ei oikein huvita syödä näin talvipakkasilla. Muutenkaan tomaatit eivät talvella välttämättä ole parhaimmillaan, joten kannattaakin kääntyä tölkkitomaattien puoleen. Paras vaihtoehto mielestäni on kokonaisena säilötyt kuoritut tomaatit, joissa on kunnolla tomaattien syvää makua ja koostumus ei jää ärsyttävän vetiseksi, kuten esimerkiksi tomaattimurskan kanssa usein käy.
Tässä keitossa on hieman mausteisuutta, mutta kookosmaito taittaa maun voimakkaimman terän pehmeämmäksi. Tsekkaa myös tämä ohje: papu-tomaattikeitto.
Mausteinen tomaatti-kookoskeitto (2 annosta)
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 tölkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 peruna
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl currytahnaa
1 tl kookosnektaria tai muuta makeutusta
n. 2 dl kasvislientä tai vettä + 1/2 rkl hyvälaatuista kasvisfondia
1–2 dl kookoskermaa
Kuori ja pilko sipulit ja perunat, ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä reilut viisi minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet, inkivääri ja currytahna, ja sekoittele vielä noin minuutti. Lisää tomaatit, neste, kookoskerma ja makeutus, ja anna poreilla kunnes perunat ovat pehmenneet (n. 10–15 minuuttia).
Lisää kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Jos haluat pehmeämmän makuista keittoa, lisää hieman kookoskermaa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi sämpylöiden kanssa.
Keittoviikon muut ohjeet:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti