Keittoviikko 6/6
Viikon viimeinen ohje on porkkana-maapähkinävoikeitto.
Maapähkinävoi sopii hämmästyttävän hyvin porkkanan pariksi, kuten mm. tässä tahnassa on tullut todistettua. Muutenkin pähkinävoit sopivat moniin keittoihin tuoden makuun hieman paahteisuutta ja annokseen ruokaisuutta. Porkkanankeiton viimeistelee kevyt chilin potku.
Kokeile maapähkinävoita myös tässä: thaityyppinen maapähkinävoi-kurpitsakeitto.
Porkkana-maapähkinävoikeitto (2 annosta)
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
n. 800 g porkkanoita
n. 8 dl kasvislientä tai vettä + 2 rkl hyvälaatuista kasvisfondia
1 dl maapähkinävoita
1 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat, ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä reilut viisi minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja sekoittele vielä noin minuutti. Lisää neste, ja anna poreilla kunnes porkkanat ovat pehmenneet (n. 10 minuuttia).
Lisää keitos, maapähkinävoi ja chilikastike blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Jos haluat notkeampaa keittoa, lisää hieman nestettä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele esimerkiksi suolapähkinämurulla. Tarjoile lämpimänä vaikkapa sämpylöiden kanssa.
Keittoviikon muut ohjeet:
Kuulostaapa herkulliselta, nam! :)
VastaaPoistaKiitos! Yksinkertaisillakin aineksilla saa hyviä juttuja aikaiseksi. :)
PoistaMielettömän hyvä keitto! Tästä tuli suosikki!
VastaaPoistaJee, kiva kuulla että maistui! :)
Poista