Keittoviikko 3/6
Keittoviikon kolmas ohje on tavanomaista hieman täyteläisempi parsakaali-papu-minttukeitto.
Opin syksyllä kätevän kikan miten keitoista saa kermaisempia (ilman kermaa) ja samalla ruokaisampia: lisää niihin valkoisia papuja ja muusaa ne sileäksi. Pavut ovat niin neutraaleja maultaan, että sopivat melkein mihin ruokaan tahansa. Samaa kikkaa käytin myös tässä ohjeessa. Pelkkä parsakaalikeitto on yleensä hieman valjun makuista, mutta minttu tuo kokonaisuuteen kivasti raikkautta ja lisää makua.
Parsakaali-papu-minttukeitto (2 annosta)
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 pienehkö parsakaali
2 dl valkoisia papuja (esikeitettyjä)
reilu kourallinen vahvaa minttua
n. 8 dl kasvislientä tai vettä + 2 rkl hyvälaatuista kasvisfondia
1 dl kookoskermaa
1 rkl sitruunanmehua
Kuori ja pilko sipulit ja leikkaa parsakaali pienemmiksi paloiksi, ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä reilut viisi minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja sekoittele vielä noin minuutti. Lisää neste, ja anna poreilla kunnes parsakaalit ovat pehmenneet (n. 5–10 minuuttia).
Lisää keitos, pavut, minttu, sitruunanmehu ja kookoskerma blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele esimerkiksi kookosmaitotilkalla. Tarjoile lämpimänä vaikkapa sämpylöiden kanssa.
Keittoviikon muut ohjeet:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti