Keittoviikko 2/6
Keittoviikon toinen resepti on maukas ja melko täyttävä linssikeitto. Keitot ovatkin tosi kätevä tapa käyttää kuivattuja linssejä. Suurena etuna on edullisen hinnan lisäksi se, että keittelyyn ei mene tuhottomasti aikaa, eikä linssien kanssa oikein voi epäonnistua (kunhat et jätä niitä turhan raa'oiksi).
Linssit ovat itsessään aika miedon makuisia, joten linssikeittoihin kannattaa yleensä laittaa hieman enemmän mausteita, kevyttä mausteisuutta (ja lisäksi sitruunanraikkautta) löytyy tästäkin.
Tsekkaa myös nämä: helppo tomaattinen linssikeitto ja thaityyppinen linssikeitto chiliöljyllä.
Linssi-maissi-sitruunakeitto (2 annosta)
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 porkkanaa
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl curryjauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl kurkumaa
2 dl kuivia (punaisia) linssejä
1/2 dl pakastemaissia
1 l kasvislientä, tai vettä + 3 rkl hyvälaatuista kasvisfondia
3 rkl sitruunanmehua
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat, ja kuullota niitä öljyssä keskilämmöllä reilut viisi minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja mausteet, ja sekoittele vielä noin minuutti. Lisää neste, linssit ja maissi, ja anna poreilla kunnes linssit ovat pehmenneet (n. 15 minuuttia).
Keiton voi joko tarjoilla sellaisenaan, tai kaataa sen blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Itse en ajanut keittoa ihan sileäksi vaan jätin sinne sattumia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Koristele halutessa esim. siemenillä. Tarjoile lämpimänä.
Kokeilin tätä ja tuli oikein hyvää. :) Varsinkin seuraavana päivänä syötynä makua oli hyvin.
VastaaPoistaKiitos kun tulit kertomaan ja kiva kun tykkäsit! Linssikeittoja onkin kätevä yleensä tehdä vähän isompi satsi ja syödä useampana päivänä, niissä kun tosiaan maku melkein vain paranee :)
Poista