Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

GONE FISHING


Tulin vain huikkaamaan, että blogi hiljenee reiluksi pariksi viikoksi, sillä lähden metsästämään aurinkoa Aasian suuntaan (HK + Filippiinit). Mukavaa talvilomaa kaikille jotka sitä viettävät, ja mukavaa helmikuun loppua kaikille muille! :)

PS. Virittäydyin matkatunnelmaan kuva smoothiella, jossa on mm. mangoa, avokadoa ja kookosta.

PPS. Käyhän osallistumassa edellisen postauksen kirja-arvontaan, jos et ole jo niin tehnyt!

tiistai 23. helmikuuta 2016

ONNEN HUOKAUKSIA: VADELMATUOREPUUROA JA SITRUUNAKUORINTAA (+ ARVONTA)



*Yhteistyössä Otavan ja Suomen Blogimedian kanssa.*

Oletko tullut ajatelleeksi, että keittiön kaappien sisältöä voi hyvin soveltaa myös kosmetiikkaan?

Onnen huokauksia – herkkuja mielelle ja keholle on Noora Al-Anin ja Tiina Javanaisen hieman perinteisestä poikkeava ruokakirja, jossa yhdistellään niin suuhun laitettavia, kuin ihollekin levitettäviä herkkuja. Idea on siinä, että iholle ei laiteta mitään, mitä ei käytännössä voisi myös syödä.

Ruokaihmisenä olin aluksi enemmän kiinnostunut kirjan resepteistä, mutta innostuin lopulta kokeilemaan myös muutamaa oman keittiökosmetiikkapajan tuotetta hyvällä menestyksellä.

Reseptiikan puolella painotus on keveässä syömisessä – smoothieita, tuorepuuroja, salaatteja ja tahnoja. Kotikosmetiikkaa pääsee taas kokeilemaan erilaisten voiteiden, kuorintojen ja naamioiden muodossa. 

Itse olen aiemmin käyttänyt mm. kookosöljyä sellaisenaan ihon kosteuttajana, mutta kun öljyyn yhdistää lisäksi kaakaovoita ja piparminttua, voiteeseen tulee heti pari pykälää enemmän luksusta. Ongelmaksi syntyy ainoastaan se, miten estät itseäsi välillä lipaisemasta käsivartta. :)


Suun ja kehon herkut jakavat kirjan sisällön aika tarkkaan puoliksi. Kuvat ja stailaus on hyvin herkullisen ja houkuttelevan näköistä. Ohjeet niin ruoka- kuin kosmetiikkapuolella ovat lisäksi melko yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Ruokareseptit ovat kasvissyöjille sopivia ja suurin osa on gluteenittomia.

Olisin tosin kaivannut kirjaan hieman pidempiä tarinoita ja alustuksia pelkkien reseptien lisäksi. Erityisesti kosmetiikan puolella raaka-aineista ja niiden vaikutuksista olisi ollut mukava lukea enemmänkin.


Ruokaresepteistä tykästyin erilaisiin tuorepuuroihin, niitä teen liian harvoin vaikka ovatkin niin helppoja ja herkullisia. Illalla ainekset sekaisin kulhoon ja aamulla ateria odottaa jääkaapissa valmiina. Kirjan vadelmatuorepuuro ainakin oli ihana aamun aloitus.

Vadelmainen tuorepuuro (1 annos)

1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl kauramaitoa
1 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
1 1/2 tl chiansiemeniä
muutama tippa vaniljauutetta
1 rkl vadelmahilloa (tai muusattua vadelmaa + ripaus esim. hunajaa)
1/2 dl vadelmia (+ lisää koristeeksi)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja pidä muutaman tunnin, tai yön yli jääkaapissa. Vadelmat voi sekoittaa puuroon joko varovasti kokonaisina, tai kuten minä tein eli ronskimmin muusiksi sekaisin, jolloin puurosta tulee söpön vaaleanpunaista. Laitoin lisäksi väliin raidaksi muusattuja vadelmia, ja pinnalle hieman mehiläisen siitepölyä.


Kosmetiikan puolelta testasin mm. tätä sitruunakäsikuorintaa. Tahna tuoksui hyvälle ja teki käsistä todella samettisen pehmeät, ja kookosöljyn ansiosta myös kosteutetut. Tekee erityisen hyvää kuiville talvikäsille!

Sitruunainen käsikuorinta (4–5 kuorintaa)

1 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl merisuolaa
1/2 dl sokeria

Käytin omassa kuorinnassani kookossokeria, jonka ansiosta tahna on ruskeaa. Tavallisella sokerillahan siitä tulee melko valkoista.

Sekoita raaka-aineet tasaiseksi massaksi. Sekoittamisen voi tehdä käsin, niin saat samalla kuorinnan. Yritä olla maistamatta seosta (voin kertoa että maistuu aika suolaiselle ;). Kuorinta säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.


ARVONTA

Sain arvottavaksi yhteensä viisi (5) kappaletta tätä suloista kirjaa.

Osallistu arvontaan kertomalla onko sinulla (hyviä tai vähemmän hyviä) kokemuksia kotikosmetiikasta? Nyt voi jakaa vaikka sen kerran kun kokeilit pestä hiukset kananmunalla (en tunnusta).

Arvonta on voimassa ensi tiistaihin 1.3.2016 asti. Anonyymit laittakaa sähköpostiosoite mukaan niin mahdolliset voittajat saat nopeammin kiinni. Onnea kisaan!

Edit: Arvonta on päättynyt, kiitos monista hauskoista vastauksista! Voittajille (Peace, Maritta, Sahannu, Sikurina ja Joliel) on lähtenyt postia.

torstai 18. helmikuuta 2016

TAIVAALLINEN VILJATON & MAIDOTON SUKLAAKAKKU: MINTTU-EDITION


Minttusuklaafanit, katse tänne päin!

Muistat ehkä paljon suosiota saavuttaneen taivaallisen viljattoman ja maidottoman suklaakakun. Tai sitä seuranneen maapähkinävoiversion. Minttu-versio on käytännössä sama kakku, muutamalla piparminttutipalla päivitettynä. Totean tämän edelleen oikein erinomaiseksi reseptiksi!

Jos raakakakut tuntuvat liian työläiltä, niin tälläinen "melkeinraakakakku" voi olla helpommin lähetystyttävä tapaus. Kakku on helppo ja nopea valmistaa, kunhat muistaa laittaa kookosmaitopurkin edellisenä päivänä jääkaappiin. Olen testannut aika paljon eri merkkejä, ja paras on mielestäni Pirkan kookosmaito. Yksi sellainen purkki riittää tähän kakkuun + tuohon kookoskermavaahtoon todennäköisesti myös.

Kakusta tulee melko litteä ja se on tehty hieman pienempään vuokaan (∅18cm), eli jos haluat isomman kakun, kannattaa raaka-aineiden määrä vähintäänkin tuplata.


Minttusuklaakakku

1,5 dl pähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä)
3 pehmeää taatelia
pieni ripaus suolaa

1,7 dl kookosmaitoa (huom! sitä jähmettynyttä osaa)
6 pehmeää taatelia
60 g (sokeritonta) erittäin tummaa suklaata, tai esim. raakasuklaata
n. 2 rkl kookosöljyä

muutama tippa piparminttuöljyä (tai n. 1/2 tl minttu-uutetta)
halutessa lisäksi hieman vaniljauutetta

päälle esim: mintulla maustettua kookoskermavaahtoa ja mintunlehtiä

Muusaa esim. monitoimikoneessa pohjan ainekset karkeahkoksi muruksi (ei tarvitse siis työstää taikinamaiseksi asti). Taputtele massa vuoan pohjalle ja reunoille.

Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi jähmettynyttä osaa tarvittava määrä. Sulata kookos, suklaa ja kookosöljy varovasti pienessä kattilassa erittäin matalalla lämmöllä, tai vesihauteessa (samassa kattilassa siis). Itse käytin tässä xylitolilla makeutettua suklaata (Plamil), muutkin erittäin tummat suklaat käyvät, myös raakasuklaa jos raaskit sellaisen uhrata. Jos käytät täysin makeuttamatonta suklaata, seokseen voi halutessa lisätä hieman makeutusta.

Kaada seos blenderiin taateleiden, minttutippojen ja valinnaisen vaniljauutteen kanssa, ja blendaa täydellä teholla hetken, kunnes täyte on täysin sileää. Maista (ja totea namiksi), ja lisää minttua tarvittaessa.

Kaada täyte pohjan päälle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Tarjoile esim. vispatun kookoskerman kanssa. Kookoskerma kannattaa maustaa myös minttutipoilla, omani värjäsin lisäksi hieman vihertäväksi spirulinajauheella. 

tiistai 16. helmikuuta 2016

VADELMAINEN BANAANILEIPÄ (GF, V)


Paras tapa hyödyntää hieman ylikypsät banaanit on upottaa ne banaanileipään. Aiemmin olen tehnyt leipää mm. suklaisena versiona. Tästä raikkaampi variantti syntyy lisäämällä taikinaan hieman marjoja, esimerkiksi omaa suosikkiani vadelmaa.

Vadelmista tulee taikinaan extrakosteutta, erityisesti jos käytät pakastevadelmia kuten itse käytin. Vadelmat kannattaakin sulattamisen jälkeen valuttaa tai taputella hieman kuivemmaksi. Leipään tuli tällä kertaa myös tavallista hieman karamellimaisempi vivahde, johtuisiko sitten pidemmästä paistamisajasta. Oli miten oli, en valita.

Raikkauden maksimoimiseksi tarjoilin leivänsiivut itsetehdyn vadelmahillon kanssa. Hillo ei välttämättä kaipaa edes mitään makeutusta, toki sitä voi halutessaan laittaa.

Vadelma-banaanileipä

3 suurta kypsää banaania (+ lisää koristeeksi)
3 1/2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1/2 dl kookosöljyä (tai ei-vegaanit esim. voita)
1–2 rkl esim. kookossiirappia (tai ei-vegaanit hunajaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljauutetta
pieni ripaus suolaa

2 dl (pakaste)vadelmia 


Jos käytät (kotimaisia) pakastevadelmia, sulata ne ensin varovasti lämpimässä vedessä ja valuta/taputtele sen jälkeen kuivemmaksi talouspaperilla.

Valmista leipä muusaamalla banaanit joko haarukalla tai blenderissä soseeksi. Sekoita sulatetun kookosöljyn/voin, makeutuksen ja vaniljauutteen kanssa.

Yhdistä kaurajauhot (jauhoja voi valmistaa itse blendaamalla kaurahiutaleita), leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivat aineet kosteiden kanssa. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti vadelmat. Vaihtoehtoisesti älä varo ja anna vadelmien mennä muusiksi. :) 

Kaada taikina pienehköön öljyttyyn vuokaan (oma vuokani oli vähän turhan suuri joten leivästä tuli aika matala). Päälle voi lopuksi ripotella muutamia vadelmia ja banaaninsiivuja koristeeksi. Paista 180-asteessa n. 50 minuuttia. Testaa tikulla onko leipä kypsä. Anna sen viilentyä hetki ennen siivuttamista. Tarjoile esim. vadelmahillon tai suolaisen levitteen (erilaiset tahnat, hummus, tahini-maapähkinävoilevite tai vaikka voi) kanssa.

Vadelmahillo
2 dl vadelmia
1 rkl chiasiemeniä
(halutessa vähän psylliumia)
halutessa hieman makeutusta

Valmista hillo muusaamalla vadelmat esim. haarukalla, ja sekoittamalla chiansiementen ja mahdollisen makeutuksen kanssa. Jos käytit (sulatettuja) pakastevadelmia ja ne ovat kovin vetisiä, mukaan voi laittaa vähän psylliumia imemään kosteutta. Hillo geeliytyy jääkaapissa n. vartissa.

perjantai 12. helmikuuta 2016

AVOKADOMUNAT JA PEKAANIPESTOA


Jatketaan aamiaisteemalla. Kananmunilla täytetyt avokadot sopivat hyvin vaikka tulevan sunnuntain (ja ystävänpäivän) astetta paremmalle aamiaiselle. Tarjoile näiden kyljessä esimerkiksi kivasti koristeltu smoothiekulho, veikkaan että teet aika hyvän vaikutuksen. :)

Avokadomunien päälle laitoin edellisessä postauksessa käytettyä pekaanipestoa. Hieman rouheinen pesto tuo annokseen kaivattua suolaisuutta ja hieman jotain pureskeltavaa. Idea kokonaisuuteen taisi alunperin löytyä Green Kitchen Stories-blogista (tai saattoi olla applikaation puolelta).

Avokadoista kannattaa kuopaista reilusti tilaa kananmunalle. Omat avokadoni olivat sen verran pieniä, että kokonaiset munat eivät niihin edes mahtuneet. Ratkaisin tilanteen vispaamalla kolme munaa ja lusikoimalla ne neljään avokadonpuolikkaaseen. Mutta normaalitilanteessa yksi muna per avokadonpuolikas on hyvä määrä.

Avokadomunat & pekaanipestoa (2:lle)

4 (luomu)munaa
2 suurta avokadoa

puntti basilikaa
pari rkl pekaanipähkinöitä
n. 3 rkl oliiviöljyä
puserrus sitruunaa
suolaa


Valmista pesto surauttamalla ainekset pienemmäksi esim. monitoimikoneessa. Pekaanit saavat jäädä hieman rouheisiksi. Lisää öljyä tarvittaessa.

Leikkaa avokadot kahtia ja poista kivi. Lusikoi koloja hieman suuremmaksi. Jos avokadot keikkuvat, leikkaa kuoripuolelta ohut siivu pois, niin pysyvät tukevasti pystyssä.

Riko muna ensin kuppiin ja kaada sitten varovasti avokadon kuoppaan. Toista kolme kertaa. Lusikoi päälle varovasti pekaanipestoa (pesto voi osittain hieman upota munan sisään, mutta se ei haittaa). Halutessa päälle voi raastaa vielä hieman juustoa (esim. parmesaania).

Paista 180-asteessa n.15 minuuttia (niin että valkuainen on juuri ja juuri jähmettynyt, mutta älä paista ylikypsäksi). Rouhaise päälle vielä hieman suolaa ja esim. silputtua basilikaa. Syö heti.

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

VEGEN HUIJARIPIHVI


Mikä näyttää vähän pihviltä mutta onkin täysin kasvikunnan tuote?

Näin kuvan sienipihvistä jossain ja idea oli mielestäni hauska! Paistettu ja viipaloitu portobellosieni kun näyttää ainakin erehdyttävästi pihviltä, ja koostumuskin on aika samantyyppinen. Makumaailmassa on myös jotain samaa, johtunee umamista.

Kaupasta kannattaa yrittää löytää mahdollisimman isoja portobellosieniä. Itse löysin peräti yli 10cm halkaisijaltaan olevia, jos et ihan niin isoja löydä niin pihviefekti on hieman vähemmän uskottava, mutta maku toki täysin sama.

Olen ollut viime aikoina innostunut erilaisista pestoista, tällä kertaa kokeilin hieman rouheampaa pekaanipestoa. Paistoin lautaselle lisäksi hieman pinaatti-munakokkelia. Ihan superhyvä kokonaisuus!


Portobello-steak

1 iso portobellosieni / syöjä (tai useampi pienempi)
öljyä/voita
suolaa + pippuria

Leikkaa sienistä kanta lyhyeksi. Sulata pannulla öljyä tai voita, ja paistele sieniä molemmin puolin kypsäksi asti. Noilla jättisienillä siihen meni n. 5min/puoli. Kääntele välillä ja lisää öljyä tarvittaessa, sienet imevät aika paljon öljyä sisäänsä, joten tarkkaile etteivät pääse palamaan. Muutoin pinta saa kyllä tummua. Mausta sienet lopuksi suolalla ja pippurilla, ja leikkaa siivuiksi.

Pekaanipesto

puntti basilikaa
pari rkl pekaanipähkinöitä
n. 3 rkl oliiviöljyä
puserrus sitruunaa
suolaa

Valmista pesto surauttamalla ainekset pienemmäksi esim. monitoimikoneessa. Pekaanit saavat jäädä hieman rouheisiksi. Lisää öljyä tarvittaessa.

Tarjoile portobellot peston ja esim. munakokkelin kanssa. Syö heti lämpiminä.

maanantai 8. helmikuuta 2016

MATCHA x 2: PISTAASIRAAKAPALLOT JA CHIA-VANUKAS


Tarkoituksenani oli alun perin pitää blogissa matcha-viikko, mutta sain vain kaksi ohjetta aikaiseksi, joten laitetaan ne nyt samaan juttuun.

Matcha eli jauhettu vihreä tee on mukavan monikäyttöistä, ja piristävyytensä ansiosta myös hyvä kahvinkorvike esimerkiksi matcha-laten muodossa. Matchasta olen aiemmin kirjoittanut mm. matcha-smoothiepostauksessa, ja lisäksi olen tehnyt matcha-raakasuklaata.

Toimistotyöläisenä säilytän usein välipaloja jääkaapissa iltapäivän pikkunälkää loitolla pitämässä, ja nämä matcharaakapallot ovat oiva keino energiabuustia antamaan. Säilytä rasiassa, jossa päällä lukee "maksalaatikkoa", niin toimiston pitkäkyntiset jättävät evääsi rauhaan. :D


Matcha-pistaasipallot (n. 12 kpl)

1 dl cashewpähkinöitä
1/3 dl pistaasinsydämiä
5 pehmeää taatelia
1/2 rkl sulaa kookosöljyä
n. 1 tl matchajauhetta
halutessa: puserrus sitruunanmehua

päälle: 1/3 dl pistaasinsydämiä

Jauha ainekset tasaiseksi massaksi. Itse teen yleensä niin, että vedän ensin pähkinät rouheaksi muruksi esim. monitoimikoneessa, ja työstän massan sen jälkeen sauvasekoittimella.

Muotoile taikinasta pienehköjä palloja, ja pyörittele ne murskatuissa pistaasipähkinöissä. Itse murskasin pähkinät pieneksi rouheeksi (osittain jopa jauhoksi asti) kivisessä morttelissa.

Laita pallot jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Säilytä palloja viileässä.


Matcha-chiavanukas näyttää hieman sammankonkudulta, mutta on matchan virkistävien ominaisuuksien ansiosta aika kiva aamupala. Chiavanukkaat kannattaa tuttuun tapaan laittaa tekeytymään jo edellisenä iltana, niin aamulla on annos heti valmis syötäväksi.

Matcha-chiavanukas

3 dl kookosmaitoa (tai esim. mantelimaitoa)
1/2 dl chiansiemeniä
1/4 tl matchajauhetta
pari tippaa vaniljauutetta

halutessa: hieman nestemäistä makeutusta

päälle: marjoja ja hedelmiä tai esim. granolaa


Sekoita ainekset keskenään ja jätä tekeytymään jääkaappiin useamman tunnin ajaksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Koristele geeliytynyt vanukas esimerkiksi marjoilla ja hedelmänpaloilla, tai vaikka granolalla/myslillä. Vanukkaaseen kannattaa joka tapauksessa laittaa jotain sattumia/pureskeltavaa päälle, ettei syöminen käy tylsäksi.

perjantai 5. helmikuuta 2016

VALKOINEN PÄÄRYNÄ-SINIHOMEJUUSTOPIZZA (VILJATON)


Viljattoman pizzaperjantain lätty syntyi tällä kertaa manteli- ja perunajauhoista. Pohja on mukavan rapea ja lehtevä, tulee hieman mieleen voitaikinasta tehdyt leivonnaiset. Tämä ohje on siis oiva rapean pohjan ystäville, pannupohjamaisempi pizza täytyy tehdä muilla konstein. Pohjan ohje löytyi Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta.

Valkoinen, tomaattikastikkeeton pizza tuo mukavaa vaihtelua siihen perinteisempään versioon. Päärynä ja sinihomejuusto on tuttu ja hyväksi todettu pari salaateissa, ja yhteispeli toimii loistavasti myös pizzassa -> nam!

Muita kokeellisia (ja onnistuneita) pizzapohjia blogin arkistoista löytyy ainakin seuraavat:
klassiset kukkakaalipitsat versio1 ja versio2, parsakaalipizza, kikhernepizza, tortillapizza ja munakoisopikkupizzat.


Valkoinen pizza (viljaton/gluteeniton)

2 (luomu)munaa (tai 2 rkl chiansiemeniä + 1 dl vettä)
3 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl psylliumia
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

täytteet esim:
100 g mozzarellaa
100 g sinihomejuustoa
2 päärynää
pieni kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen rucolaa

Jos käytät chiansiemeniä, sekoita ne veden kanssa hetkeksi tekeytymään. Mittaa muut ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää lopuksi kananmunat tai chiageeli. Oma taikinani oli tässä vaiheessa vielä aavistuksen liian löysää, joten lisäsin n. 1/3 dl mantelijauhoja.

Painele taikinasta n. 1 cm paksuinen levy leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tässä toimii aika hyvin sellainen hedelmäpussi käden suojana, niin taikina ei tartu käteen ja on helpompi levittää. Paista 200-asteessa n. 12 minuuttia.

Raasta mozzarella. Pese päärynät hyvin ja leikkaa niistä ohuita siivuja (ei tarvitse kuoria, ota vaan kanta ja mahdolliset siivutuksessa ilmestyvät siemenet pois). Levitä päärynäsiivut lomittain esipaistetun pizzapohjan päälle, ja ripottele päälle raastettu mozzarella ja puolet murustellusta sinihomejuustosta. Tiputtele päälle lopuksi pähkinänmurusia. Paista uunissa vielä n. 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut (pizzalle voi varovasti näyttää grillivastuksia, tarkkaile etteivät pähkinät pääse palamaan). Ripottele lopuksi pizzan päälle loput sinihomejuustosta ja rucola. Nauti!

tiistai 2. helmikuuta 2016

PAAHDETTU PERUNA-KUKKAKAALI-PESTOSALAATTI (V)


Paras arkisalaatti on helppo, täyttävä ja tietysti maukas. Ja miten sattuikaan, tämä paahdettu perunasalaatti täyttää juuri nämä kriteerit. *tähän peukkuemoji*

Pestokastike tuo salaattiin vähän extraa verrattuna tavalliseen vinaigretteen. Teen nykyään peston oikeastaan aina ilman parmesania, oli sitten pyhäinhäväistystä tai ei. Voit toki tehdä omastasi sen klassisen version.

Mikäli perunahammasta alkoi kutkuttamaan enemmänkin, lisää salaatteja löytyy arkiston kätköistä: Paahdettua perunaa ja porkkanakastiketta (V), Wasabiperunat, Avokado-perunasalaatti (V) ja Feta-perunasalaatti. (V) tarkoittaa vegaanista ohjetta.

Salaatti paahdettua perunaa ja kukkakaalia

500 g perunaa
500 g kukkakaalia
2 dl pakasteherneitä
pari kourallista rucolaa
pari rkl paahdettuja kookoslastuja (tai esim. siemeniä tai pähkinöitä)

Kuori perunat, pilko pienemmäksi ja keitä niitä n. 10 min, kunnes ovat melkein kypsiä mutta eivät ihan pehmeitä. Laita perunat uuniastiaan, ripottele päälle öljyä ja hieman suolaa, ja paahda 200-asteessa puolisen tuntia. 20 minuutin kohdalla laita pienemmäksi pilkotut kukkakaalit mukaan. Sekoittele kasviksia välillä (5–10 minuutin välein).

Sulata herneet. Paahda kookoslastuja kuivalla kuumalla pannulla hetki kunnes saavat hieman väriä. Lastut tahtovat palaa todella herkästi joten ihan muutama sekunti riittää.

Pestokastike
puntti basilikaa 
n. 1/2 dl oliiviöljyä (lisää tarvittaessa)
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
pari rkl pinjansiemeniä (kevyesti paahdettuna)
1 tl sitruunanmehua
suolaa


Blendaa tai aja monitoimikoneessa kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi. Kastikkeen juoksevuutta voit säätää öljyn määrällä. Tsekkaa lopuksi että suolan määrä on riittävä.

Koosta salaatti yhdistämällä hieman jäähtyneet paahdetut kasvikset, rucola ja herneet, ja sekoittamalla pestokastike salaatin joukkoon. Ripottele lopuksi päälle kookoslastut. Tarjoile huoneenlämpöisenä.