torstai 18. helmikuuta 2016

TAIVAALLINEN VILJATON & MAIDOTON SUKLAAKAKKU: MINTTU-EDITION


Minttusuklaafanit, katse tänne päin!

Muistat ehkä paljon suosiota saavuttaneen taivaallisen viljattoman ja maidottoman suklaakakun. Tai sitä seuranneen maapähkinävoiversion. Minttu-versio on käytännössä sama kakku, muutamalla piparminttutipalla päivitettynä. Totean tämän edelleen oikein erinomaiseksi reseptiksi!

Jos raakakakut tuntuvat liian työläiltä, niin tälläinen "melkeinraakakakku" voi olla helpommin lähetystyttävä tapaus. Kakku on helppo ja nopea valmistaa, kunhat muistaa laittaa kookosmaitopurkin edellisenä päivänä jääkaappiin. Olen testannut aika paljon eri merkkejä, ja paras on mielestäni Pirkan kookosmaito. Yksi sellainen purkki riittää tähän kakkuun + tuohon kookoskermavaahtoon todennäköisesti myös.

Kakusta tulee melko litteä ja se on tehty hieman pienempään vuokaan (∅18cm), eli jos haluat isomman kakun, kannattaa raaka-aineiden määrä vähintäänkin tuplata.


Minttusuklaakakku

1,5 dl pähkinöitä (esim. pekaanipähkinöitä)
3 pehmeää taatelia
pieni ripaus suolaa

1,7 dl kookosmaitoa (huom! sitä jähmettynyttä osaa)
6 pehmeää taatelia
60 g (sokeritonta) erittäin tummaa suklaata, tai esim. raakasuklaata
n. 2 rkl kookosöljyä

muutama tippa piparminttuöljyä (tai n. 1/2 tl minttu-uutetta)
halutessa lisäksi hieman vaniljauutetta

päälle esim: mintulla maustettua kookoskermavaahtoa ja mintunlehtiä

Muusaa esim. monitoimikoneessa pohjan ainekset karkeahkoksi muruksi (ei tarvitse siis työstää taikinamaiseksi asti). Taputtele massa vuoan pohjalle ja reunoille.

Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi jähmettynyttä osaa tarvittava määrä. Sulata kookos, suklaa ja kookosöljy varovasti pienessä kattilassa erittäin matalalla lämmöllä, tai vesihauteessa (samassa kattilassa siis). Itse käytin tässä xylitolilla makeutettua suklaata (Plamil), muutkin erittäin tummat suklaat käyvät, myös raakasuklaa jos raaskit sellaisen uhrata. Jos käytät täysin makeuttamatonta suklaata, seokseen voi halutessa lisätä hieman makeutusta.

Kaada seos blenderiin taateleiden, minttutippojen ja valinnaisen vaniljauutteen kanssa, ja blendaa täydellä teholla hetken, kunnes täyte on täysin sileää. Maista (ja totea namiksi), ja lisää minttua tarvittaessa.

Kaada täyte pohjan päälle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Tarjoile esim. vispatun kookoskerman kanssa. Kookoskerma kannattaa maustaa myös minttutipoilla, omani värjäsin lisäksi hieman vihertäväksi spirulinajauheella. 

SHARE:

11 kommenttia

  1. Ainakin aika taivaallisen näköinen! Pitää pikimmiten testata jotain näistä versioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! Tämä kakku upposi ainakin hyvin myös kolmevuotiaalle, se on mun mielestä ihan hyvä referenssi mausta :D

      Poista
  2. Aah, namnam..! Ultimaattinen minttusuklaafani ilmottautuu, kuulostaa ja näyttää ihan super hyvältä :)


    annekatariina.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mun ykkössuosikki suklaamauista on ehdottomasti kans minttu :)

      Poista
  3. Uskomattoman hyvännäköistä. Taas pääsen vaan toteamaan että monitoimikonetta ei löydy kotoani, eli ostoksille pakko lähteä ennen tämän toteuttamista :) Kaikki puhuu blendereistä ja mehustimista, mutta missä se hyvä monitoimikone on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Periaatteessa ilman monitoimikonettakin pärjää, ei mullakaan sellaista isoa kunnollista ole vaan pelkästään bamixiin lisäosa. :) Jos omistaa kunnollisen sauvasekoittimen niin se ajaa asian yleensä hyvin. Sen sijaan jos keittiöstä löytyy pelkkä blenderi, niin sit voi kaivata pähkinä+taatelimassan työstämiseen lisäapua. Mitään monitoimikonemerkkejä en kyllä osaa suositella, eiköhän ne ole kaikki ihan ok, kunhan mukana on vaan sellainen s-terä. :)

      Poista
  4. Pystyyköhän tätä pakastamaan? :) Olisi isommat juhlat tulossa ja mietin, että voisiko tehdä etukäteen. Resepti on meinaan jo todella hyväksi todettu, kiitos, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, luulen että voi ihan hyvin, raaka-aineethan ovat aika samanlaisia kuin raakaleivonnassa ja raakakakkujakin voi hyvin pakastaa. :)

      Poista
  5. Testasin tätä nyt uuden vuoden kunniaksi ja tuli todella hyvää! Viimeaikaiset leipomukset on vähän feilannu, nii ihanaa ku kerranki onnistu. Teen tätä uuestaan viimeistään vuoden päästä ylppäreihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos viestistä, tosi kiva kuulla että tykkäsit! Mukavaa alkanutta vuotta! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig