maanantai 24. elokuuta 2015

KANTARELLIPASTA (GLUTEENITON)


En ole vieläkään onnistunut löytämään metsästä sellaista vakiopaikkaa, mistä takuuvarmasti löytäisi kantarelleja. No onneksi näitä herkkuja saa kaupastakin.

Oma suosikkini kantarellien kanssa tarjoiltavaksi ei ole kermapohjainen, vaan vähän aromikkaampi kastike. Tämäntyyppisessä ohjeessa käytetään yleensä valkoviiniä, itse laitoin kuitenkin kuohuviiniä kun sitä sattui kaapissa olemaan. Joku todella kuiva siideri voisi sopia myös.

Vaikka en kovin usein tavallista pastaa kaipailekaan, on kiva että tarjolla on kaikenlaisia korvikkeita papu- ja riisipastasta alkaen. Eikä maku jää tavallisesta juurikaan jälkeen.

Pseudopastana käytin tällä kertaa King Soban luomulaatuista musta riisistä valmistettua nuudelia, joka pikaisella keittämisellä on todella paljon tavallisen spagetin oloinen, sopivan al dentekin. Ja musta riisi on paitsi kivan näköistä, myös ravinnerikkaampaa kuin tavallinen valkoinen riisi.

Käytit mitä pastaa tahansa, tällä helpolla tulee takuuvarmasti herkullinen lopputulos. :)


Kantarelli-pasta (1 iso tai 2 pienempää annosta)

n. 250 g kantarelleja
1–2 rkl (luomu)voita
pari salottisipulia tai kevätsipulia (valkoinen osa)
pari valkosipulinkynttä
n. 1 dl kuivaa valkoviiniä/kuohuviiniä/siideriä
halutessa: tuoretta timjamia
pari rkl parmesaania 
suolaa + pippuria

riisipastaa tai esim. papupastaa (tai toki myös tavallinen pasta käy)

Rapsuttele mahdolliset multamuruset ja muut roskat sienistä pois. Isommat sienet voi leikata vähän pienemmäksi. Pilko sipulit. Sulata kattilassa voi ja paista sipuleita keskilämmöllä läpikuultaviksi. Lisää sienet ja paista kunnes neste niistä on haihtunut, n. 5–10 min.

Keitä tässä välissä pastat ohjeen mukaan. Nämä käyttämäni riisispagetit tarvitsivat vain muutaman minuutin kiehautuksen.

Lisää sienien sekaan neste ja kiehuta muutaman minuutin ajan, kunnes neste on imeytynyt sieniin. Sekoita joukkoon tuoretta timjamia ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle raastettua parmesaania. Tarjoile heti lämpimänä.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta!
    Kantarelli on yksi lempparisienistä, suppiksen ohella :)
    Pitäisikin uskaltautua kokeilemaan noita vaihtoehtoisia pastoja, minä kun aina kokkaan vaan tavallista gluteenitonta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä korvikepastat on olleet yllättävänkin hyviä, parhaita on mm. Clearpringin, King Soban ja Explore Asianin tuotteet. Ja näitä ei voi kovin helposti edes ylikeittää lötköksi, eli koostumuskin on mun mielestä just hyvä! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig