keskiviikko 19. elokuuta 2015

ENERGISOIVA MATCHA-SMOOTHIE


Mikä on pieni, vihreä, täynnä kaikkea hyvyyttä ja joka kaiken lisäksi vielä piristää? No matcha-jauhehan se.

Kyseessä on siis vihreä tee, joka on jauhettu pienijakoiseksi pulveriksi. Varjossa kasvatettu teelehti tuottaa runsaasti klorofylliä, ja koska matchassa nautitaan koko lehti, on siinä tavalliseen vihreään teehen verrattuna moninkertainen määrä erilaisia ravinneaineita, antioksidantteja ja vitamiineja. Varsinainen supervihreä siis.

Kofeiinipitoinen matcha on kahvia parempi siinä mielessä, että energiapiikki (ja siitä seuraava lasku) ei ole niin nopea, vaan energiaa vapautuu tasaisemmin, jopa 4–6 tunnin ajan. Kannattaa huomioida että merkkien kofeiinipitoisuuksien välillä voi olla isojakin eroja, joten kannattaa tsekata annostussuositus pakkauksen kyljestä.

Matchaa voi tarjoilla perinteisesti kuumana vihreänä teenä, jääteenä, tai kuten itse eniten tykkään – viileänä smoothiena. Herkullinen & terveellinen välipala joka samalla energisoi, ei paha!

Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla matcha-jäätelön tekoa, palaan tähän mikäli kokeilut onnistuvat. :)


Matcha-smoothie 

2 pakastettua banaania
n. 4 dl kookosmaitoa, tai esim. mantelimaitoa (tai tavallista maitoa)
n. 1/2 tl matcha-jauhetta*
1/2 tl aitovaniljajauhetta
halutessa pieni ripaus makeuttajaa, esim. kookossiirappia (tai hunajaa)
muutama jääpala

Annostele raaka-aineet blenderiin ja aja täydellä teholla kunnes seos on sileää. Laita aluksi vaikka hieman vähemmän nestettä, ja lisää sitten sen mukaan miten notkeasta koostumuksesta tykkäät. Itse taisin laittaa lopuksi lähemmäs 5 dl, josta viimeinen desi kylmää vettä.

*Käytin ohjeessa Clearspingin luomu-matchaa, jonka olen saanut PR-toimisto Sugar Helsingistä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig