maanantai 18. toukokuuta 2015

AVOKADOPESTO & KAALISALAATTI


Välillä sitä löytyy jokin ruokalaji, jota voisi vaan syödä ja syödä päivästä toiseen kyllästymättä. Yleensä juuri joku todella tylsä ja arkinen, mutta jostain syystä koukuttava. Itselle juuri tällä hetkellä se ruoka on kaalisalaatti avokadopestolla. Niin perusjuttu että hädin tuskin kehtaa postata, mutta tässä se nyt on. :)

Olen niitä ihmisiä jotka tykkäävät syödä kaalinsa yleensä raakana, se rouskuu niin kivasti hampaissa. Parhaiten tähän soveltuu varhaiskaali, jossa on jopa hieman makea sivumaku. Toinen suosikkini on punakaali. Lopputulos ei ehkä ole maailman kaunein, mutta maku paikkaa.

Annoksen todellinen kunkku on kuitenkin avokadopesto (tai melkeinpä avokadomousse), olen ihan superkoukussa siihen! Söisin mielelläni vaikka sellaisenaan, mutta ehkä se on hyvä laittaa vähän kaalia sekaan näön vuoksi.


Kaalisalaatti avokadopestolla

kaalia 

1 avokado 
reilu kourallinen basilikaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 rkl siemeniä (pinjan tai esim. auringonkukan)
pieni puserrus sitruunamehua
reilu rouhaisu suolaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita peston ainekset esim. monitoimikoneessa sileäksi. Sekoita kaalin kanssa ja syö heti.

SHARE:

6 kommenttia

  1. Samat ainekset ovat omalla "ruokia, joista ei vain saa tarpeekseen" - listallani ja juuri tuollainen pestomainen sössö avokeista on taivaallista. Viimeisin löytöni sillä saralla on maapähkinä-guacamole. Se vasta onkin vaarallista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua maapähkinä-guacamole kuulostaa kyllä todella pahalta (eli siis hyvältä)..! :>

      Poista
  2. Just valmistin ja söin tätä mössöä - ai että oli HYVÄÄÄÄ!!!! kiitos paljon tästä reseptistä :)

    VastaaPoista
  3. Ojjoj!! Loistava sapuska työpäivän jälkeiseen "äkkiä ruokaa- tilanteeseen! Ja itse asiassa ihan mihin vaan tilanteeseen. Oli törkeen hyvää, kaunis kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! Mä oon syönyt tätä varmaan jo sata kertaa (tai ainakin parikymmentä) ja vielä ei ainakaan yhtään kyllästytä :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig