maanantai 20. lokakuuta 2014
RAIKKAANKIRPEÄ KUKKAKAALIPAISTOS
Törmäsin englanninkielisessä reseptissä termiin "currants". Ajattelin ensin että kyseessä on kuivatut viinimarjat ja mietiskelin että mistäköhän sellaisia saa.. ei tullut rusinat heti mieleen. :) No tarkempi tutkinta selvitti että kyseessä ei edes ole rusinat vaan korintit. Makuhan niissä on vähän erilainen kuin rusinoissa, selkeästi happamampi ja ei niin makea. Korintteja ei kuitenkaan kaapissani ollut, joten laitoin kuivattuja, sokeroimattomia karpaloita, ajavat mielestäni saman asian. Lisäsin ohjeeseen lisäksi granaattiomenan siemeniä tuomaan hieman raikkautta.
Ruokaillessa tuli vielä mieleen, että tähän sapuskaan sopisi todella hyvin myös paistettu halloumi, ensi satsiin menee varmasti! Samalla ohjeesta saa myös ruokaisamman.
Kukkakaalipaistos
1 pieni kukkakaali
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen granaattiomenan siemeniä
pari rkl kuivattuja (sokeroimattomia) karpaloita / korintteja
tuoretta korianteria
jeeraa
suolaa + pippuria
öljyä
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki ja laita sivuun.
Leikkaa kukkakaali pieneksi paloiksi, ja paahda pannulla öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes kukkakaalit pehmenevät ja hieman ruskistuvat. Lisää suola ja muut mausteet. Sekoita lopuksi mukaan kourallinen silputtua korianteria.
Lisää kukkakaalten joukkoon pinjansiemenet, granaattiomena, karpalot, ja pyöräytä kaikki sekaisin. Tarjoile heti lämpimänä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi miten kiva resepti! Granaattiomenan siemenet ovat kyllä ihanan raikkaita. Ja kukkakaali yksi ehdoton suosikkikasvis :)
VastaaPoistaGranaattiomenan siemeniä vois ripotella melkein mihin vaan, ja saman tien annos on moninkertaisesti kauniimpi (ja raikkaampi myös). :)
PoistaIhanan näköinen salaatti täälläkin ja oikein kiva yhdistelmä, kukkakaali ja granaattiomena :)
VastaaPoistaJoo ja lisäksi vielä superhelppo ja nopea valmistaa :)
Poista