Syötävän hyvä: SITRUKSINEN KASVIS-TOFUWOKKI
Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

SITRUKSINEN KASVIS-TOFUWOKKI


Heti perään tulee toinen kirpeiden asioiden ohje, mutta kirpeys nyt on allekirjoittaneen lempimaku. :)

Käytän aika harvoin tofua, koska en ole (vielä) ässä sen maustamisessa, ja huonosti maustettu tofu nyt ei maistu yhtään millekään. Löysin kuitenkin Food52:sta todella hyvän makuisen marinadin ohjeen, niin hyvän että olisin voinut lusikoida sitä suoraan suuhun vaikka kuinka. Säästä kuitenkin ylijäänyt marinadi, sillä se on pohjana wokin (tai mikä tämä on, lämmin salaatti?) kastikkeelle. Lopputulos on yhtäaikaa ihanan kirpeä, makea ja mausteinen. Niinkuin parhaat aasialaistyyppiset kokkailut yleensä. 

Makeankirpeä tofuwokki/salaatti

1 paketti maustamatonta (kiinteää) tofua

Marinadi
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl tamarinditahnaa
2 rkl seesamöljyä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl juoksevaa makeutusta (käytin kookosnektaria)
pieni ropsaus chilijauhetta/cayannepippuria

Muut
lehtikaalia
tavallista kaalia
parsakaalia
porkkanaa
kourallinen riisinuudeleita
seesaminsiemeniä
korianteria

Kastike
ylijäänyt marinadi
puolikkaan limen mehu
pari rkl appelsiinimehua
pari rkl juoksevaa makeutusta 
1-2 tl riisi/omenaviinietikkaa

Valmista ensin marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Leikkaa tofu suupaloiksi, laita uuniastiaan ja valuta marinadi tasaisesti tofun päälle. Paista 200-asteessa 15 minuuttia, sekoita varovasti, ja paista toiset 15 minuuttia, tai kunnes tofut ovat hieman ruskistuneet. Kaada ylijäänyt marinadi paistoastiasta talteen.

Riivi lehtikaali varresta ja pilko pienemmäksi. Suikaloi kaali ja porkkanat. Pilko parsakaali pienemmäksi. Paista matalalla lämmöllä pienessä määrässä öljyä pannulla kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Älä kuitenkaan paista liian kauaa, tarkoitus on jättää ne suht rapeiksi.

Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan. Vispaa kastikkeen ainekset sekaisin, säädä aineksia oman maun mukaan.

Sekoita nuudelit, kasvikset, tofu ja kastike keskenään. Pyöräytä sekaan pilkottua korianteria, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. 



PS. Huomaa ihan parhaat syömäpuikot, jotka hankin muutamia vuosia sitten Tokiosta. Puputikuilla syöminen tekee ruokailuhetkestä aina hauskemman <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti