perjantai 31. lokakuuta 2014

KINUSKIRAAKAKAKKU SUKLAAKUORRUTTEELLA


Taannoin tekemäni omenaraakakakun karamellikastike jäi kummittelemaan mieleen sen verran, että mietin voisiko kokonaisen kakun tehdä kinuskikakkutyyppisesti. Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta löytyikin raakakinuskikakun ohje, tosin en sitten lopulta tehnyt kakkua kyseisen ohjeen mukaan, pihistin vain idean yhdistää kinuskia suklaaseen. :)

Kokeellisesta kinuskitäytteestäni tulikin heti ensi yrittämällä superherkullista! Tein tosin kakun suklaakerroksesta vahingossa aiottua paksumman, kun laitoin kookosöljy&kaakaovoi-seokseen ensin ronskisti liian monta lusikallista raakakaakaojauhetta, ja sitten suklaata piti jatkaa vielä usealla lusikallisella kookosöljyä (ja makeutusta) ja lopuksi suklaata oli aika paljon (ja kaikki oli tietty pakko laittaa kakun päälle..). Toki voit tehdä yhtä paksun kerroksen kuin minäkin, mutta suklaan ei mielestäni kannata olla tässä liian vallitsevassa roolissa, kun kinuskin pitäisi kuitenkin olla se pääjuttu.

Mutta näin niinkuin muutoin, we have a winner!



Kinuski-suklaa raakakakku

pohja
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)

kinuskikerros
2 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4h) 
1 dl pehmeitä mulpereita (voinee korvata taateleilla)
3 rkl pähkinävoita (käytin cashew-voita, mutta esim. maapähkinävoi käy myös)
1/2 dl sulaa kookosöljyä 
3 rkl sulaa kaakaovoita 
1/2 dl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta 
muutama rkl vettä
meri/ruusu/vuorisuolaa 

suklaakerros
1/2 dl sulaa kookosöljyä
3 rkl sulaa kaakaovoita
useampi rkl raakakaakaojauhetta 
1/2 dl nestemäistä makeutusta tai enemmän maun mukaan
1 tl aitovaniljajauhetta

Pohja: murskaa pekaanit pienemmäksi ja työstä sauvasekoittimella/monitoimikoneella pähkinämurusta, kookoshiutaleista ja taateleista tasainen massa. Taputtele vuoan pohjalle (⌀ 18cm) ja laita hetkeksi pakkaseen.

Kinuskikerros: jos mulperit eivät ole kunnolla pehmeitä, liota niitä noin vartin ajan vedessä. Niiden tilalle voi varmaankin laittaa myös taateleita, käytä tällöin vähemmän makeutusta. Laita kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi. Lisää hieman vettä jos massa tuntuu kovin jähmeältä. Makeutusta voi myös lisätä jos siltä tuntuu. Itse tykkään että kinuskissa on selkeästi suolan makua (vähän niinkuin suolakaramellissa), joten laitoin suolaa useamman rouhaisun. Kaada kinuskikerros pohjan päälle. Itse rouhaisin vielä siihen päälle pikkuisen lisää suolaa (kiteet ylläolevassa kuvassa). Laita kakku pakkaseen kunnes kinuskikerros on jonkin verran jähmettynyt (n. 30 min - 1 h).

Suklaakerros: Laita kookosöljyn ja kaakavoin sekaan aluksi vähän varovaisemmin raakakaakaota (n. 4 rkl) ja lisää sitten tarpeen mukaan. Koostumus saa olla paksua mutta juoksevaa. Maistele seosta ja säädä makeutusta oman maun mukaan. Kaada suklaa kinuskikerroksen päälle. Laita pakkaseen n.vartiksi kunnes suklaa on kohmettunut. Tämän jälkeen kakun voi siirtää jääkaappiin ja säilyttää siellä, niin se on heti tarjoiluvalmiina eikä tarvitse odotella sulamista.

SHARE:

15 kommenttia

  1. Tosi kaunis koristelu mulperimarjoista ja kookoslastuista! Ehkä pihistän idean tuonnempaa käyttöä varten. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja ihan vapaasti! Tämä ruoanlaitto on kuitenkin yhtä ideoiden pihistelyä joka tapauksessa. ;)

      Poista
  2. Siis mun kuola valuu täällä! Kauhea nälkä ja nyt katselen näitä sun kakkuja! :D arvaa tekeekö mieli tuolla kiehuvaa parsakaalia enää...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha laita siihen vähän karamellikastiketta päälle ;)

      Poista
    2. Siis epätoivon hetkellä olisin varmaan tarttunu tähän :D Onneksi luin ideasi vasta parsakaalin syömisen jälkeen...

      Poista
  3. Hahaa, meitä on jo näemmä useampia, jotka olemme tuosta kirjasta saaneet kakkuinspistä! Itsekin vasta tein mokkakakkua. Ja tämä kakkusesi näyttää oikein houkuttelevaiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Marian kirja on kyllä todella inspiroiva! Ohjeista olen tehnyt muistaakseni kaksi (suklaa-vadelmakakun ja inkamarja-valkosuklaakakun) ja tykkäsin kyllä molemmista. :)

      Poista
  4. Okei, nyt rakastuin! Tää menee ehdottomasti testiin..sunnuntaina. Harmi, kun huomenna on pyhäinpäivä, muuten menisin jo huomenna ostamaan tarvikkeita kaupasta ;D

    www.trainingdrama.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän muistin koko pyhäinpäivän vasta tänään illalla, no onneksi ehdin vielä koukata nopeasti ruokakaupan kautta, muuten olis ollut aika köyhä aamiaspöytä! Sunnuntaihan on just paras päivä kakkuiluun kun silloin on yleensä aikaa. :)

      Poista
  5. ohjeesi on ihania, mutta ongelmani on että kaikki kookos on kielletyllä listalla joten pystytkö kertomaan miten ohjeissasi voi korvata sen? koska käytät sitä kaikkeen ja paljon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, joo raakaleivonnassa kookosöljy on todella yleinen raaka-aine. Sen voi korvata sulatetulla kaakaovoilla, silloin tosin lopputuloksesta saattaa tulla aavistuksen "kohmeisempi" (kaakaovoi on kovettuessaa kovempaa kuin kookosöljy) mutta makuun sillä ei pitäisi olla vaikutusta. :)

      Poista
  6. Maistuuko tossa kookos kuinka paljon läpi? Tää kuulostais niiiiin hyvältä ja yritän saada miehenki uskomaan että raakakakut on jees mut se vihaa kookoksen makua. :D

    VastaaPoista
  7. Moi, tuohon tulee niin pieniä määriä kookosöljyä ettei se kyllä maistu.. jos haluat pelata varman päälle niin laita vaan pari ruokalusikallista ja nosta suhteessa kaakaovoin määrää. Ainoa minkä jättäisin pois on pohjan kookoshiutaleet. Eli laita niiden tilalle esim. lisää (toiset puoli desiä) pekaanipähkinöitä tai muita pähkinöitä. :)

    VastaaPoista
  8. Moi! Ohje kokeilussa ja vaikuttaa silta, että siitä tulee oikein herkullista, mutta mietin tässä vain kuinka kauan kakku säilyy jääkaapissa/pakastimessa? /Annastiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, pakastimessa voi kakkua pitää hieman pidempäänkin, mutta jääkaapissa en pitäisi paria päivää enempää sillä rakenne ja maku alkavat kärsiä. Tietysti aina mitä tuoreempana kakun syö, sitä parempi. Toivottavasti tulee hyvä lopputulos :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig