Syötävän hyvä: KASVIS-FETA FRITTATA
Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

KASVIS-FETA FRITTATA


Lisää aamiasideoita. Koska let's face it, suklaavanukasta nyt vaan ei voi (kannata) syödä joka päivä.

Frittatahan on mitä loistavin konsepti, vähän kuin suolainen piirakka mutta ilman taikinaa.Plus imee hyvin jääkaapin jämät sisuksiinsa. Tällä kertaa laitoin kurpitsaa (sitä vaan riittää ja riittää), paprikaa, papuja ja fetaa tavoitellessani erityisen ruokaisaa aamupalaa.

Tällainen iso pannullinen ruokkii useamman henkilön, joten frittataa voisi tarjoilla hyvin myös vaikka brunssilla.


Kasvis-feta frittata (n. kuusi annosta)

8 (luomu)munaa
1 dl maitoa
muutama murskattu valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta
tuoretta silputtua korianteria
suolaa + pippuria

1 paprika
pala kurpitsaa tai esim. bataattia
jeeraa
paprikajauhetta
tuoretta chiliä tai chilijauhetta
suolaa + pippuria

1-2 dl lempipapujasi (käytin mustia papuja)
n. 100 g lampaan/vuohenmaitofetaa

Pilko paprikat ja kurpitsa pieneksi paloiksi. Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä (isolla uuninkestävällä) pannulla. Lisää mausteet ja anna paistua välillä sekoitellen kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Varo etteivät pääse palamaan, jos näin meinaa käydä, lisää öljyä ja katso että lämpötila on tarpeeksi alhainen.

Huuhtele pavut ja levitä kasvisten päälle.

Vispaa kananmunat maidon, valkosipulin, korianterin ja mausteiden kanssa. Kaada kasvisten ja papujen päälle. Murustele päälle lopuksi feta. Siirrä pannu uuniin ja paista 200-asteessa n.15 minuuttia, kunnes frittata on hyytynyt keskeltä asti (testaa heiluttamalla pannua).

Anna frittatan viilentyä hetki, ja leikkaa sen jälkeen annospaloiksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanan värikäs! Mä rakastan frittataa, omeletteja, munakkaita you name it :) nämä on ihan parhaita, kun täytteeksi voi laittaa vähän mitä kaapista sattuu löytymään. Kesäkurpitsa on kuitenkin ykkönen, tää näyttää hyvälle kakkoselle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on just käteviä kun kaikki kasvisjämät voi heittää sekaan, eikä tarvi niin miettiä mikä sopii minkäkin kanssa. Kesäkurpitsa esim. menisi hyvin tuonne! :)

      Poista